2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Plexi asztali dísz készítése

Remek ajándék lehet belőle, kezdő barkácsolóknak ideális választás, otthon is elkészíthető plexi asztali dísz.

[ ÚJ TESZT ]

Talapzat elkészítése

A talapzat elkészítésének első lépése, hogy a négyszöglécből ki kell kanyarítani a megfelelő méretű oldalsó támasztókat. Nekem 15 cm széles a plexi, ezért én 15.5 cm széles léceket csináltam. Illetve mivel a 4 cm-es magasságot soknak tartottam, ezért levágtam a léc magasságából még 1.5 centit. Azaz apám, mert közben ő is beszállt a projektbe. A tartók egyik élét pedig a Dremellel lekaptam, hogy a LED szalag beférjen alá. Magas fordulaton úgy vitte a csiszolófej a fenyőt, mint a meleg kés a vajat. Persze ezt kézi hajtánnyal is meg lehet csinálni, csak úgy nem 12 másodperc. :D

Ezután lefújtam az egészet 2x, egy fújás után kb. 20-30 perc alatt teljesen megszáradt a festék. A következő lépés az összeszerelés volt, ki kellett mérni a lyukak helyét, csavarozás előtt kicsit megfúrni. Az oldalsó támaszok belső felére felragasztottam az öntapadós alumínium szalagot, és beragasztottam (jó ferdén) a LED szalagot. Amit előtte öcsém megforrasztott nekem, mégiscsak a szakmájához tartozik, nagyom finoman kell odapöttyenteni a kábeleket, mert kicsi a hely. A végén egy kis családi projekt kerekedett a dologból. A két léc közti távolságot a plexivel mértem ki, hasznos ha van otthon egy pár darab asztalos csipesz.

Összesen 8 darab csavart kellett berakni a 2 talapzatba, persze a 8. kicsit ferde lett és kiszakadt a tartóléc oldalán, ezért az egyiket újra kellett csinálni. Ezért jó, ha van tartalék anyag.

A végeredmény:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.