2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Oppo R5 - 4,85 mm acélpenge

Egy ideig "a világ legvékonyabb okostelefonja" címet birtokló, nem mindennapi és nem is mindennapos telefon.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, végszó

A telefon képalkotási képességei kimagaslóak, abszolút a legjobbak között sorakozik fel.
Hardveres és szoftveres téren is el van látva minden földi jóval.
Egész pontosan egy Sony IMX 214 modul foglal helyet a telefonban, amely maximálisan 13 megapixeles felbontásban képes a fotók rögzítésére és f/2.0-es rekeszértékű. Az optikát a Schneider-Kreuznach szállítja.
Videót maximum 1080p 60 FPS-sel tudunk, vagy akár 720p 120 FPS-sel. A vidók minőségével kapcsolatban már van némi kivetni valóm, már nem azért mert nem tud 4K-ban rögzíteni, hanem azért mert FullHD-ben is láttam már sokkal jobbat. Szerencsére nekem elsősorban a fényképek minősége a fontos, mivel videót gyakorlatilag soha nem készítek telefonnal.


a kamera


...és ennyire áll ki a hátlapból

A telefonban a Pure Image 2.0+ fejlett képfeldolgozó algoritmus teljesít szolgálatot, amely teljes mértékben kiaknázza a kamerában rejlő lehetőségeket.


pure image 2.0+ intelligens képfeldolgozó algoritmus

A telefonnal akár RAW formátumba is készíthetünk fotókat, amelyek akár 25-30 MB méretűek is lehetnek, így tömörítés híján lehetőségünk van az utólagos munkálatokra és fantasztikus képeket oszthatunk meg barátainkkal.

Másik nagy pozitívum a manuális záridőállítás, amely segítségével a legmostohább fényviszonyok között is szuper fotókat készíthetünk. Egészen 0,5 másodperctől 32 másodpercig állíthatjuk. (Ez esetben ne felejtsük magunkkal vinni az állványt, vagy stabil helyre letámasztani a telefont).

Itt egy 8 másodperces záridővel készült esti kép.

Itt pedig egy 5 másodperces záridővel készült esti kép.

nappali 1

Megjegyezném, hogy mindkét kép teljesen sötétben készült, így ennek függvényében igencsak figyelemre méltó ez a teljesítmény, főleg egy telefontól, legalábbis én így gondolom.


kamera módok (a teljesség igénye nélkül)


"expert mode" beállítási lehetőségek

Végszó

Nálam a telefonvásárlásnál az elsődleges szempont az összeszerelési minőség, az anyaghasználat és a kamera volt. Úgy gondolom, ezen a téren a maximálisat nyújtja a telefon. Az acél-alumínium-üveg ötvözetét és a raw formátumba rögzítő kamerát, valamint a manuális záridő állítást nehezen lehet felülmúlni.

Igaz, a hardver nem az abszolút felső kategóriát képviseli, de a működési sebességre nem lehet panasz, és az én elvárásaimnak bőven megfelel. A benchmark-huszárok ne ezt a telefont válasszák, mert csalódni fognak. Sajnos(?) nem fog 50-60-70 ezer pontos Antutu eredményeket feldobni, ellenben igencsak hűvös, energiatakarékos, és nem throttlingol.

A telefont az europe.oppostyle.com-ról rendeltem. Szuperszonikus gyorsasággal, a rendelést követő második napon már a kezemben volt, ingyenes DHL-es szállítással. Áfa, vám nem terheli, hiszen innen az Európai Unión belülről kaptam, egyenesen a gyártótól 2 év garanciával. 399 euró volt a végösszeg, és ajándékba adtak egy 60 euró értékű VOOC power bankot.

Előnyök:

- kiváló anyaghasználat és összeszerelési minőség
- 5,2" FullHD Super Amoled kijelző
- nagyon jó kamera, hozzá szoftveres támogatottság (pure image 2.0+)
- vooc fast charging technológia (0-ról 75%-ra 30 perc alatt)
- "jó nyéllel ping-pong ütőnek is használható" by Attici

Hátrányok

- nincs 3,5 mm-es jack csatlakozó
- 2000 mAh-ás akkumulátor (nem cserélhető)
- nincs értesítő led
- nem bővíthető micro-SD kártyával

Specifikációk

Bármilyen építő jellegű hozzászólást privátba küldjétek, légyszi, akár hibákkal, akár javítani valóval kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.