2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Oppo R5 - 4,85 mm acélpenge

Egy ideig "a világ legvékonyabb okostelefonja" címet birtokló, nem mindennapi és nem is mindennapos telefon.

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, tartozékok

A telefon a mai viszonylatok között igen méretesnek számító fehér műanyag dobozban érkezett. Megjelenése figyelemreméltó, elegáns. A dobozon megtalálható a telefon képe, a hátoldalán a méretarányai (ezzel is jelezvén a telefon karcsúságát), és néhány fontosabb specifikáció, tehát megjelenése a minimál dizájnt követi; semmi csicsás, semmi fölösleges.


Oppo R5 doboza felülről...


... és alulról

Kinyitva a dobozt elénk tárul a kiegészítők tárháza. Ugyancsak azt mondhatom, hogy mai trendnek ellentmondva sok tartozékokkal áldotta meg az Oppo a telefont. Bár ez nem új keletű dolog, hiszen mindig is nagylelkű volt kiegészítők terén. A gyártó nem okoz csalódást, garantálja a megszokott kimagasló minőséget. A fülhallgató egy valóban jó minőségű darab, a kábel kivételével a háza és a jack feletti rész is fémből van, hangminőségben valamivel elmarad a Piston 2 szintjétől. 3 pár különböző méretű gumiharangot szolgáltat hozzá a gyártó, hogy mindenki megtalálja a hozzá illő méretet. Egy átlagos okostelefonhoz csomagolt fülesnél klasszisokkal jobban operál.

A fülhallgatóhoz kapunk egy micro-USB adaptert, mivel a telefonon nincs 3,5 mm-es jack. Számomra nem okoz nagy hátrányt, az adaptert állandóan rajtahagyom a fülhallgatón, így nem vész el. Az egyetlen hátulütője, hogy töltés közben nem lehet zenét hallgatni. Tehát akinek nagy probléma a jack csatlakozó hiánya, semmiképp se vegye ezt a telefont.


Oppo mh124 fülhallgató

A töltőfej -, amiből természetesen európait kapunk, - az átlagosnál nagyobb, de valamivel kisebb mint egy netbook töltő. Nem véletlen lett ekkora, mivel a VOOC gyorstöltést támogatja ( +[link]). Nem holmi marketing bullshit, 30 perc alatt valós 75%-ra tölti fel a telefont, (ami teszem hozzá, szükséges is lehet a relatív kicsi akkumulátorkapacitás függvényében). Sajnos a kábel hossza csak 1 méteres. Más telefonokkal csatlakoztatva nem támogatja a vooc gyorstöltést, csak az ezzel specifikus hardverrel. A fentebb linkelt videóban látható a működése.


VOOC gyorstöltés (0-75%-ra 30 perc alatt)


töltőfej és a micro USB kábel

A dobozban található még egy "O” alakot formáló végű SIM tálca tű és egy műanyag kemény tok. Valamint gyárilag ráraktak a kijelzőre egy átlátszó műanyag fóliát a karcok ellen, (amiért ugyancsak piros pont jár, bár én ki fogom cserélni üvegre).

A gyártó megajándékozott minket egy VOOC Power Bank-kal is . Nem egy filléres cuccról van szó, egész pontosan 60 euró egy ilyen kis kütyü. Szép fehér színben tündököl, hozza az elvárt minőséget. Ugyancsak rendelkezik a gyorstöltési technológiával. 6000 mAh kapacitású, tehát az Oppo r5 esetében nagyjából 2 és fél feltöltést bír.


Oppo VOOC Power Bank

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.