2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mit várunk 2007-től?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mélyen Tisztelt Publikum! Gondolom bennetek is felmerült-e kérdés, hogy pontosan mit...

[ ÚJ TESZT ]

Mélyen Tisztelt Publikum!

Gondolom bennetek is felmerült-e kérdés, hogy pontosan mit is várunk a 2007. esztendőtől, hova fejlődünk még? Érezzük-e még valaminek a hiányát?

Ami talán mindenkit foglalkoztat egy kicsit, vagy a kicsinél egy kicsit jobban...idén megjelent és megjelenik a lokalizáció után (állítólag) március magasságában a Windows Vista, mit várunk tőle? Egy tökéletes OS-t, vagy egy csetlő-botló újhúst?

Nézzünk egy kicsit jobban mögé, amikor 2001-ben megjelent a Windows XP, akkor még senki nem gondolta, hogy 2007-ben még mindig nem lesz más, mivel ugyebár a Longhorn kódnéven futó operációs rendszert az MS kicsit előbbre ígérte mint ami lett belőle...azóta eltelt erős 6 év, ennyi idő alatt rengeteg javítást kapott a mi szeretett (vagy utált) XP-nk, funkcionalitásában (véleményem szerint) nem lesz nagy áttörés a Vista, lesznek hasznos funkciók, de majd kiderül, hogy is tud ez működni a hétköznapokban, aki kipróbálta az RC1-et esetleg az RC2-őt, abban valószínűsítem kialakult egy kép a termékről, Én kipróbáltam, egyelőre egy szavazat az XP-nek.

Nekünk csak 2007-re maradt az IE7 is, habár hónapok óta kész van, de még mindig nem sikerült lokalizálni a szoftvert, igazából nem értem, hogy mi tart ebben ennyi ideig, de pár kritikát elolvasva, meg az Internet Explorer sorozatot ismerve, nem várok csodát, azt hiszem maradok a jól bevált Tűzrókánál.

Természetesen ha 2007, nem hagyhatom ki mostmár az Office 2007-et sem. A screenshotokat elnézvén, a gyermekkorom jutott eszembe, kicsit olyan lett mintha az MSN-t belegyúrták volna az Office-ba, és egy nagyon szép piktogramokkal ellátott szoftvercsomagot kapunk majd, de vajon nem fog ez a használhatóság rovására menni? Meg Én személy szerint, őszintén bevallom, bennem komolyabb hatást kelt egy komoly menüsor, mint egy ikonokkal teli tűzdelt gyerekház, de mint a Vista is, ez is majd kiderül.

Több embertől hallottam: ''Ahogy jönnek ki az új Office verziók, egyre jobban utálom őket''

Nekem személy szerint a 2003 nagyon szimpatikus, sok fejlődést látok benne az elődökhöz képest, remélem ezt a felfelé menő ívet, most nem egy lefele zuhanással toldja meg a szoftveróriás.

És hogy mit is várunk még? Vagy mit várunk az írásban említett ''mérföldkövektől''?

Írjátok meg, beszéljünk róla, mert miért ne...

Szép napot,
n0se

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.