2024. február 29., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

LCD monitor mint TV?

Ma már lassan eljutunk oda , hogy a monitoraink nagyobbak lesznek, mint a TV-k...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Ma már lassan eljutunk oda , hogy a monitoraink nagyobbak lesznek, mint a TV-k, így többekben is felmerülhet az a kérdés, hogy minek legyen egy plusz TV is a szobában, ha egyszer ott van a 22-23-24-26”-os monitor. Nos nem is feltétlenül kell, hogy ott legyen.

Tavasszal jutottam el én is arra a pontra, hogy le kellene cserélni az öregedő elektronikát. Elsőként onnan indultam, hogy a régi 55-ös TV-t kellene már selejteznem. Nézegettem is serényen mindenhol az LCD/Plazma TV-ket már tavaly ősz óta, és valahol bíztam benne, hogy elterjedésükkel sikerül majd egy márkásabb 60-70cm képátlójú tévét viszonylag olcsón beszerezni. Hát sajnos közbejött egy gazdasági válság, na meg amúgy sem nagyon látszottak csökkenni az árak, így jött valahol az az ötlet, hogy mi lenne, ha két legyet ütnénk egy csapásra, és az öreg CRT monitor és TV együttes kiváltására vennék egy nagyobb LCD monitort.

Aztán később nemcsak elsőre, de másodjára is jó ötletnek tűnt a dolog, így ezen az irányvonalon indultam tovább. Elkezdtem számolgatni kicsit. 24-26”-os monitorral nem biztos, hogy olcsóbban jöttem volna ki, mint egy TV-vel, de nagyon kisebb se legyen, mert akkor meg nincs értelme. Így a 22”-os monitorok körül kezdtem nézelődni. Végül ráakadtam a Samsung 23”-os monitorjára a 2333SW-re, amit aztán később meg is vettem, és azóta is megelégedéssel használom. 23”, 16:9 képarány, FullHD(1920x1080) felbontás, mi kell ennél több egy TV-hez?

De nézzük, miként is jutottam el idáig..

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.