2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok, GPS, akkumulátor, zárszó

Játékok: Nos, mivel a magam részéről nem tekintem gamer platformnak az androidos készülékeket, ezért érdemben nem is tudok nyilatkozni. Azért, hogy valami fogalmam mégis legyen, felraktam két autós játékot: Fast & Furious: Legacy-t és a Real Racing 3-t. Mindkettő folyamatosan működött, nem tapasztaltam szaggatást. Egyetlen dolog volt, amit nem értettem, hogy eléggé sokáig töltődtek be.

GPS: A GPS-re egy rossz szót nem írhatok: a bekapcsolás után villámgyorsan fixálja a műholdakat. A GPS Test appot ráeresztve ez a látvány fogadott:



GPS Test

Csináltam melóból jövet némi tesztelést bringa közben a Saját útvonalakkal: egyet még az Amoi N828-cal, egyet pedig a Kingzone N3 Plus-szal:


Az Amoi N828 GPS-e


A Kingzone N3 Plus GPS-e

Akkumulátor: Nos, ez egy kicsit lelombozott, főleg amikor az egyik kínai mobilokkal foglalkozó oldalon "kimérték" a tesztjük kedvéért, és kiderült, hogy az a 2800 mAh inkább 1800! Hát ez megmagyarázza az eléggé botrányos üzemidőt. Sajnos.

Viszont, ahogy az egyik kolléga a Ph! fórumról rávilágított: a kisebb akkumulátor rövidebb töltési időt is jelent! (Azért meg lehet látni a jót még a rosszban is. Csak pozitívan!) Csináltam egy kis tesztet: 20%-ról 100%-os feltöltés nálam egész pontosan 3 és fél óra alatt megvolt.

Verdict

Sajnos nem mehetek el szó nélkül a fórumon jelzett hibák mellett, pl.:
- dual simes használat esetén pár tulajnak előjött egy olyan hiba, hogy búgást produkál a készülék, amit mindkét végén a vonalnak jól lehet hallani. (Én 1 simmel használom és nem is tapasztaltam ezt.)
- headsettel és zsebben hordva ugrálnak a zenelejátszás közben a számok. Értsd: skip track-skip track 2-5 másodperc lejátszása után. (Ez nálam jött elő bringázás közben, de a hivatalos Kingzone oldalon is találtam egy másik tulajt, úgyhogy nem hiszem, hogy egyedi problémám lenne. Viszont a sima fülessel nem csinálja.) Remélem ez is valami szoftveres hiba és lehet vele kezdeni valamit.

Elérkeztünk a végkövetkeztetéshez. Megbántam-e a cserét? Röviden: nem. A telefon tényleg többet tud, mint a korábbi Amoi. A hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni. Eddig szorgalmasan jöttek az OTA frissítések (kb. 1-2 hetente), remélhetőleg ezt a jó szokásukat megtartják a gyártónál. Az 5-ös Lollipop frissítést is ígérik. (Gondolom, ha ez majd megtörténik, lehetne egy új tesztet írni a telefonról.)

A magam részéről jóhiszeműen feltételezem, hogy kijavítják a hiányosságokat és problémákat a közeljövőben, ezért egy Tetszett plecsnit adnék neki.

Köszönöm a figyelmet!

A telefonnak már korábban indult egy fórum, kérek mindenkit, hogy azt használjuk! Az építő jellegű kritikát ide kérem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.