2024. szeptember 1., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

[ ÚJ TESZT ]

Használatba vétel

Ez a momentum már jobban érdekelt. Ugye felületesen már meglestem a telefont, a legalapvetőbb dolgokat be is állítottam neki. Most jöhetett a belakás!

Először a Play Áruházba néztem fel, hisz van pár program, ami nélkül nem tudok Android-on élni: ES File Explorer, Mobo Player, Mort Player, stb.

Ezek után a figyelmemet a telefon által már korábban jelzett OTA frissítésekre fordítottam: ráböktem, hogy szedje le és telepítse. (Ilyenkor Recovery-ben újraboot-ol, és ott telepíti a frissítést, majd újra betölti a launcher-t.

Beállítottam a (céges) levelezést is. Nézzük hogy viselkedik a szürke hétköznapokban. Írtam SMS-t, csináltam pár hívást, jöttek-mentek a levelek.


Egész jól használható az alap launcher is

1, Launcher: az már elsőre látszott, hogy ez nem a gyári Kit-Kat launcher. Mások az ikonok, ráadásul, mint menet közben észleltem, ezek között is akad szép számmal olyan ikon, ami gyakorlatilag widgetként működik! (Pl. az Email ikonja mellé ki tudja írni, hogy hány olvasatlan levelünk van.)


Tetszetős

2, Memória: kíváncsi voltam, hogy hogyan alakul a 2GB ram feltöltése. A telefont hidegen bekapcsolva, ez a kép fogadott:


Alap memóriahasználat

Persze itt még nem voltak felrakva a programjaim. Aztán ahogy elkezdtem nyomkodni a telefont, rá-ránéztem a memória fogyasztásra, de valahogy mindig olyan 1-1,2GB körül evett a rendszer. Gondoltam egyet és szándékosan megnyitottam egy rakat programot és direkt nem zártam be őket: 1,5GB körül alakult a memória fogyasztás. (Közben a háttérben ott volt a MoboPlayer egy 1080p-s trailerrel, szólt a zene, stb.)

Apropó futó programok: kapunk a launcherrel egy memóriapucoló opciót is! A Home gombot nyomva tartva, eddig is a söprögetős app bezáró menü jött fel. A Kingzone ezt megtoldotta egy gombbal és némi információval az aktuális foglaltság és szabad memória kérdésében.

A gomb megnyomása után, amit tud, bezár a rendszer

3, Beállítások: aki látott már ilyen MediaTek-es Android-os Beállítások menüt, azt nem fogják sokkolni az ott található opciók: SIM-kezelés, Wifi, Bluetooth...Nyelv és bevitel, Biztonsági mentés, Finger Scanner... Hopsz, micsoda? Itt tudjuk a hátlapi ujjlenyomat-olvasó dolgait állítgatni: beállítható az ujjlenyomat általi képernyő feloldás és ha esetleg szeretnénk srollozásra használni pl. a Böngészőben.

Lejjebb újdonságként -, legalábbis nekem az volt, - találunk még egy Screen gestures menüt (itt lehet különböző gesztusvezérléssel kapcsolatos dolgot beállítani) és a Notification light menüt, ahol a készülék felső részén bujkáló apró LED viselkedését állítgathatjuk.


Értesítő led beállítása

Nekem az alap beállítások megfeleltek, ami tetszett, hogy pirosan villog, amikor alacsony az akkufeszültség, piros töltés közben és zöld, amikor szerinte már kellően fel van töltve. Én azért maradtam a 100%-ra való töltésnél.

Ha már töltés: a hirdetésnek megfelelően valóban pár óra alatt feltölti az akkumulátort 50-60%-ra, de szerintem jobban járunk vele, ha inkább 100%-ra töltjük. (Ez persze az én személyes hitvallásom, mindenki úgy töltikézi, ahogy gondolja.) Az Akkumulátor menüben érdemes lecsekkolni, hogy be van-e pippantva az Intelligens energiagazdálkodás. (Ha nincs, akkor pótoljuk!)


Akkumulátor menü

Továbbhaladva a menüpontok között megtalálhatjuk még a MT SOC-oknál szintén nem meglepő Be-/kikapcsolás ütemezése menüt, ezzel teljesen kikapcsolt állapotból is felébred a telefon a megadott időben. (Halkan hozzáteszem, hogy pl. az Óra képes kikapcsolt állapotban is ébreszteni.)

A legutolsó menüpontban megvizsgálhatjuk, hogy milyen verziójú Android fut a készülékünkön:


A telefonról

Ugyanitt találjuk az OTA frissítésért felelős Vezeték nélküli frissítés menüpontot is, amit érdemes is rögtön kézzel ráindítani, hátha van friss verzió!


Frissítés

4, Programok: az app drawerben található gyári programok özönébe nem fogunk belefulladni, lévén, tényleg csak a legszükségesebbeket tették fel a Kingzone szoftveresei. Persze nem igazán probléma, hisz a Play áruházból minden beszerezhető, még az is, amire nincs is szükségünk.


Programok

Az alap programok között is találhatunk hasznosakat, pl. a Zseblámpa app, amivel a kamera vakuját tudjuk zseblámpaként, vagy SOS jelzőnek használni. (Nem vicc, tényleg lemorzézi!) Annak külön örültem, hogy míg az Amoi-nál ilyen sárgás színű volt a LED, ennek szép, erős fehér a színe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.