2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Ki blogol már megint?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

És már megint Kínából! Ezúttal Sanghaj lesz terítéken.

[ ÚJ TESZT ]

A szálloda

Szokás szerint szuperpuccos, fényes csoda szállodában kényeztetnek minket, fényűzés a köbön. Nem mondhatnám, hogy külön vágyom erre a közegre vagy hogy az én stílusom lenne, de azért jól rá tudok csodálkozni erre a világra testközelből. A szálloda kívülről és belülről:


Kilátás az ablakomból délután...


... és este

Kicsit lementünk a másik két magyar újságíróval csatangolni az utcára még vacsora előtt:

Vendéglátónk, a HP roppant gondoskodó, így már első este is kaptunk vacsorát, nem is akármilyet! A szálloda éttermében válogathattunk különböző nemzetek konyhái közül a thaitól a mexikóin és az olaszon át a kínaiig. Ahogy nézelődtem a hívogatóbbnál hívogatóbb ételpultok között, hirtelen megcsapott az indiai ételek annnyira jellegzetes, finom, fűszeres illata. Ez rögtön fellobbantotta bennem a legutóbb Hongkongban megízlelt és igazán megismert, kiváló indiai konyha iránti vonzalmamat, teljesen elhomályosítva a tudatomat és közömbössé téve minden más finomság iránt. Ebben a hipnotikus mámorban már nem is volt már kérdés, mit fogok enni... Azt hiszem, az igazán jó indiai étel komolyan egy függőséget okozó drog!

Sok extra ételt láttam felvonulni az este során, de a valódi aranyhártyával díszített desszert azért kiverte nálam a biztosítékot!

Most 2 nap tömény munka, úgyhogy egy kis türelmet kérek a folytatásig!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.