2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

iPhone XR vs. XS - Amikor a kevesebb több

Amennyire az XS-t nem sikerült megszeretnem, az XR a kezdeti viszontagságok ellenére annyira lenyűgözött.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Összegezve:
Az XR egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy jutott ide. Merem állítani, hogy a legjobban eltalált Apple telefon, amit láttam a 4S óta, ezért az én véleményem szerint a nem éppen díjnyertes design ellenére végtelen darabszámban kellett volna gazdára találnia.

Ha az árat sem veszem figyelembe, akkor is csak a másodlagos kamera hiánya miatt nem állítom, hogy egy szinten van az XS és az XR. A két telefon más, egyeseknek lehet, jobb alternatíva az XS, ugyanakkor az összesített élmény tekintetében az XR teljesen egyértelműen melléáll a dobogón a nagytestvérnek. Én például ismerve, használva a két telefont, ártól függetlenül is az XR-t választanám (mint ahogy választottam is).

Megértem, ha valaki az XS mellé teszi le a voksát ennek ellenére, de száraz előnyöket, hátrányokat vizsgálva az XR mellett szerintem az AMOLED kijelzőn kívül is több érv szól:

Az XS mellett szólhat:
- élesebb, magasabb felbontású kijelző,
- AMOLED (ha ez valakinek előny (?)),
- dupla kamera,
- fém keret "prémium" érzete,
- a hangyányival erőseb IP-rating,
- vékonyabb káva, "menőbb" design.

AZ XR mellett szólhat ellenben
- észszerű(bb) ár,
- alumínium keret jobb tapintása, fogása, tapadása,
- kiemelkedő üzemidő,
- jobb súlyelosztás,
- nagyobb kijelző (tartalomfogyasztásra alkalmasabb),
- Plus / max funkciók elforgatva,
- IPS kijelző PWM mentessége.

A cikk alapján szerintem kitalálható volt, hogy amennyire az XS-t nem sikerült megszeretnem, az XR a kezdeti viszontagságok és az XS-hez képest bumfordi formája ellenére annyira lenyűgözött, amennyire csak egy telefon le tud nyűgözni egy embert. :)

Zárszóként mindenkinek, aki az idei iPhone lineupból tervez választani, annak ajánlom megfontolásra az XR-t, akár az XS ellenében, árfüggetlenül is, főleg akkor, ha a választás nem is az XS, hanem az X, és az XR között dőlne el.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.