2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Infamous 2 - PS3 bemutató

Villámként robbant be, jött, látott, és engem meggyőzött az alábbi játék.

[ ÚJ TESZT ]

Grafika, harcrendszer

Az Infamous 2 az első rész motorjának egy módosított változatára épül, és igencsak tetszetős képet produkál a képernyőre. A város egy sandbox játéknak megfelelően rendkívül kidolgozott, változatos, hatalmas épületek és karakterek találhatóak, a villámlás effektusok nyálcsorgatóak, az animációk folytonosak.

Összeségében nagyon elégedettek lehetünk, még ha csak 720p-ben is fut.

Néhány apróbb grafikai hiba azért előfordul a játék során, az egyik, hogy ha közvetlen a képünkbe kapunk egy robbanást, a széleknél pixelesedés figyelhető meg. Illetve az egyes helyzetekben, pl. a fa deszkák közé be tudunk szorulni, de szerencsére az ugrással könnyen kijuthatunk, ezek csak apróságok, melyeket később reméljük javítanak.

A város nem csak részletes kidolgozású, és szabadon bejárható, hanem tényleg él. Az emberek mindennapi életüket élik, sétálgatnak, mutánsok elleni tüntetésekben vesznek részt, tetteinket eleinte csak kommentálják (hülyének néznek, vagy rettegnek tőlünk), később ki is kinyilvánítják a véleményüket, bár ez sem mindig működik tökéletesen. (Ünnepelnek, hősies alakká válunk, küldetéseinkben segítenek, vagy rettegnek tőlünk, és végezni akarnak velünk.)

A mesterséges intelligencia kissé felemásan teljesít, mert olykor komoly fejtörést okoz a harc az összehangoltan mozgó katonák között, máskor viszont nagyon könnyű őket tőrbe csalni, főleg vízközelben, ahol igen előnyös helyzetünk.

Bár a képességek listája nem szűkös, és komplexitása némi megszokást igényel, ennek ellenére kifejezetten tetszetős és rendkívül jól irányítható. Első nekifutásra nem tudjuk az összes képességet feloldani, ezáltal is arra sarkall a játék, hogy vigyük végig még egyszer. A képességek feloldása feladathoz, és XP-hez van kötve. Például találj el öt ellenfelet repülés közben, esetleg három vagy több ellenfelet sebezz meg egy normál rakétával.

A képességeink közül alapból csak 6 lehet egyszerre aktív, de ezek között a Quick Menu-vel nagyon gyorsan válthatunk, az adott feladathoz megfelelően. De nem csak az aktív képességek fejleszthetőek, hanem a passzív képességek is, melyek a morál szintjének megfelelően, vagy az elvégzett mellékküldetések után oldanak fel. Ezek többnyire a komolyabb támadás számát, vagy az energiafelszívás gyorsaságát, és hatékonyságát dobják meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.