2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

ILIFE V5S Pro robotporszívó

Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.

[ ÚJ TESZT ]

Karbantartás, összegzés

Az első használatbavétel előtt ajánlatos a megadott 280 perces feltöltési időt betartani, a későbbiekben már nem kell ilyen sokáig tölteni. A készülék karbantartási igénye minimális, a portartályt kell üríteni és az oldalkeféket kell ellenőrizni, hogy nem-e tekeredtek fel köré szennyeződések (hajszál, cérna). A tartály egy mozdulattal eltávolítható, a finom szűrő és a HEPA szűrő kivétele után vízben mosható.
Az oldalkefék egy csillagfejű csavarral vannak rögzítve, csavarhúzó segítségével különösebb szakértelem nélkül leszerelhető. Felmosás után szedjük ki a víztartályt, mielőtt a dokkolón töltenék a zárlat elkerülése végett és természetesen a nanofiber törlőkendőt is mossuk ki a szennyeződésektől.

A tartozékok külön is megvásárolhatóak a Gearbest-nél, ha a későbbiekben szükség lesz a pótlásukra.

A takarítás minősége meglepően jó, persze a nehezen hozzáférhető sarkokhoz, ahová csak egy vékony porszívó cső fér be, nem tud takarítani. Hihetetlen, hogy milyen sok port képes volt összeszedni, még az előtte takarított lakásban is. A kis robotharcos igen jó eredménnyel harcol a mindennapi kosz ellen. A nagytakarítást nem végzi el helyettünk, de rendszeresen használva a tisztaságot kiválóan szinten tudja tartani. Jóval kevesebb a szálló por. Mióta rendszeresen takarít az ILIFE, azóta a fekete színű TV keret, vagy a számítógép ház, ami portörlés után már másnapra ismét poros volt történet megszűnt.

Összességében különösebb hibát nem találtam, jól néz ki, az összeszerelés minősége korrekt, ahogyan a takarítási képességek is. Egy virtuális fal esetleg jó lett volna, meg alsó kefe rendszer, amivel a szőnyegek takarítása hatékonyabb, de ebben az árkategóriában ezek általában hiányoznak. A gép nincs túlbonyolítva, tájékozódása nem vizuális lokalizáción alapul, azaz nem szisztematikusan takarít, mint a többszörösébe kerülő robotporszívók.

Kinek ajánlható az intelligens robotporszívó? Röviden, mindenkinek. Az idősebb korosztálynak egészségügyi problémák miatt, vagy a fiatalabb generációnak, a rohanó életvitel miatt az értékes szabadidőben jóval kevesebbet kell foglalkozni a takarítás nyűgjével. Nagyon hasznos, ahol van egy házi kedvenc a lakásban (kutya, macska), de allergiásoknak is sokkal elviselhetőbb lesz az otthon levegője a megbízható robotbejárónő mindennapos tevékenykedése után.

Az ILIFE V5S Pro Intelligens robotporszívóért mindösszesen 150 USA dollárt kellett fizetnem, amely 42 ezer Ft. Minden háztartásban elkel egy robotbarát, nálunk rövid idő alatt kivívta a tiszteletbeli családtag címet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.