2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

ILIFE V5S Pro robotporszívó

Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.

[ ÚJ TESZT ]

Tesztüzem

A gép indítása történhet távirányítóval, vagy a készüléken lévő CLEAN gomb megnyomásával. Kezdéskor letolat a dokkolóról, 180 fokot elfordul, majd bekapcsolja a szívómotort, valamint az oldalkeféket és elkezdi a takarítást.
A távirányítón választhatóak a takarítási üzemmódok. Automata módban egy saját, előre beprogramozott algoritmus szerint halad. A körkörös takarítást (Spot) akkor érdemes választani, ha egy adott területen, például ahol kiborult valami, szeretnék csak takarítani. Az élek takarítása üzemmódban (Edge) csak a falak mentén szorgoskodik. A házikó gomb megnyomásával visszatér a dokkolóra.
Lehetőség van időzített mód beállítására (Plan), ahogy a képen látható, nálam délután fél négykor indult minden nap munkába.

A 2600 mAh kapacitású akkumulátor 144 perc munkaidőt engedélyezett, majd a porszívó érzékelte, hogy kevés az energia, így elkezdte keresni a dokkolóját. A hazatérés érdekes, ha másik helyiségben tartózkodik, először össze-vissza mászkál, majd utána átvált falkövető módba. A dokkolót a fal mellett kell elhelyezni, így szépen megtalálja a robotunk és feltölti saját magát. Lehetőségünk van az előre, jobbra, balra gombbal manuálisan irányítani a takarítást, vagy a dokkolóra való visszatérést.

A szénkefék nélküli motor zajszintje 50 decibel, ami nem zavaró: miután megszoktuk a porszívó ténykedését és nem néztük, mit csinál éppen, simán ment a szunyókálás is, míg a kis rabszolgánk dolgozott. Akit mégis zavarna, az nyugodtan állítson be egy olyan időpontot, amikor nincs otthon, mire hazaér tiszta lesz a lakás.
Minél többször járta körbe a terepet, annál profibbá vált az ILIFE. A kisebb küszöbökön gond nélkül átment, ügyesen manőverezett a berendezési tárgyak között. Amikor elakad, akkor Harry Houdini módra kapcsol és megpróbálkozik a szabadulással, sikertelenség esetén csipog, villog, kéri az emberi beavatkozást, ha segítünk, dolgozik tovább, ha nem, megvédi magát és kikapcsol. Menet közben megállítjuk és 15 másodpercig nem kap utasítást, akkor szintén kikapcsol, bekapcsolni a távirányítóval vagy a porszívón lévő CLEAN gomb megnyomásával lehet.

Minden típusú kemény padlón kitűnően elboldogul, normál szőnyeg sem probléma, habár a porszívó nem rendelkezik alsó főkefe rendszerrel. A sűrű szövésű shaggy szőnyeggel azonban nem tud mit kezdeni, néha a földön lévő vezetékekkel is összerúgta a port, feltekerte az oldalsó kefe és megállt a tudomány. Érdemes tehát a takarítás útjába lévő kábeleket úgy elrendezni, hogy ne zavarják a porszívó munkáját.

Miután megtörtént a porszívózás, jöhet a felmosás. Ehhez ki kell cserélnünk a portartályt a víztartályra és fel kell pattintanunk a padlófényező párnát. A 850 Pa szívóerővel rendelkező motor ilyenkor nem dolgozik. A 3 deciliternyi folyadék 80 percre elegendő, ez alatt 180 négyzetméternyi felületet mos fel. A lakás, ahol szolgálatot teljesít a V5S Pro 100 négyzetméteres, sima ügy volt a felmosás.

Nem szabad vegyszert önteni (padlófelmosót) a tartályba és kemény vizet sem ajánlatos használunk, mert száradás után foltos lesz a felület, lágyított szűrt víz, vagy desztillált víz esetén nem kell ettől tartanunk. A felmosáshoz, illetve a mop nedvesítéséhez szükséges vizet, a hangzatos nevű i-Dropping technológia biztosítja, leegyszerűsítve a tartály alján elhelyezettek két kis kiömlőnyílást és azon át csepeg ki a víz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.