H​i​r​d​e​t​és​

2018. április 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bloggiold


bloggiold
(tag)

Korlátozott számban 120 USA dolláros (33 ezer Ft) áron is elérhető a GBHSC4 kupon kóddal, EU Express szállítást választva, nincs további költség.

[ Szerkesztve ]

(#2) hati


hati
(PH! addikt)

Hogy lehet 3dl vízzel felmosni egy 100nm-res lakást? Nálam 5L víz + "domestos" a minimum.

Felmosásnál érzékeli, hogy szőnyegen van vagy összevizezi a szőnyeget is?

(#3) kmarci25


kmarci25
(PH! addikt)

A szőnyeg problémánál bukna el nálam. Két helyen is a hosszabb szálú "shaggy" szőnyeg van, az egyik 3-4 cm, a másik 1-2 cm hosszúságú szálakkal. Vajon ezeket is becsípné? Illetve egy helyen a lakásban van egy küszöb, utána pedig 4 cm szintkülönbség. Ezt már érzékeli a leesést gátló automatika, vagy "bemegy", és nem tud kijönni? Mert arra jó lenne, hogy napjában egyszer végigguruljon a lakásban... :)
Jó lett az írás, köszi! :C

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#4) SityiSXT válasza kmarci25 (#3) üzenetére


SityiSXT
(senior tag)

Nekem sima V5 van, az boldogul a hosszúszálú szőnyeggel, ha nagy és nehéz. Inkább a rongyszőnyegek azok, amik gondot jelentenek neki, de elvileg megoldást jelent a szőnyeg alá csúszásgátlót rakni. Amúgy meglepően jó terepmászó képességekkel rendelkezik, lefelé legalábbis: pár centi döccenő meg se kottyan neki.

(#5) wierra válasza hati (#2) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

Van fent youtube-on video hogyan mos fel 3 deci vízből.
Ha a szőnyeget is fel akarod mosatni vele, akkor természetesen nem kell feltkerni és eltávolítani. Viszont ha a szőnyeg alatt is felmosatnál vele, akkor érdemes eltávolítani a lakástextilt a helyéről.

[ Szerkesztve ]

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#6) Baskiria


Baskiria
(őstag)

3 deci vízzel 180m2. Halott seggére a csók.

(#7) Duliee


Duliee
(Jómunkásember)

Komoly, ez az, amint már elgondolkozok, mert rászánom azért magam a takarításra, de ha ez napközben fordul párat a lakásban, azért az sem rossz :D

Redmi Note 5 4/64 - coming soon

(#8) doeeg


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Az a baj ezekkel a robotporszívókkal, hogy ahol kompromisszumot kell kötni (szőrös szőnyeg, vezetékek az útban, 8 szék egymás mellett, stb.,) ott sok plusz meló van az előkészületekkel, vagy utána a plusz munkával.

Ahol meg van egy sík laminált padló meg egy asztal a szoba közepén, és semmit nem kell pakolászni, ott a 10.000-es porszívóval meg a tescos felmosóval én is végzek 10 perc alatt, órabérben meg egész jó a 30.000-es különbözetet megspórolni.

De lehet hogy ezzel is úgy lennénk, mint a mosogatógéppel, hogy bah, minek az, de amióta van, el se tudjuk képzelni az életet nélküle :DDD (bár azzal is vannak gondjaink, néha mosószermardványosak az edények, és a normál 3 órás programon kívül minden esetben taknyosak maradnak az öblítőtől, lehet újra öblögetni kézzel, szóval azzal is van sz*pás...)

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." - Road

(#9) wierra válasza doeeg (#8) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

Szkepticizmusodból látszik, hogy még sosem használtál robotporszívót. Én 1 hónapja boldog Xiaomi Robotvac tulaj vagyok.
Egyrészt ha rendet tartasz otthon, akkor kevesebb idő a terep előkészítése. Másrészt legalább összpakolsz a lakásban és rend lesz. Székeket felrakni, kábeleket elérheteltenné tenni, szőnyeget felcsavarni max. 5-10 perces munka bármekkora lakásban.
A robotot be lehet fogni akár napi porszívózásra is, mondjuk akkor, amikor nem vagy otthon. Azt pedig nem hiszem, hogy ezzel a takarítási intenzitással Te a hagyományos porszívóddal szívesen felvennéd a versenyt.
Nekem életem második vagy harmadik legjobb és leghasznosabb beruházása volt a robot beszerzése.

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#10) Degeczi válasza Baskiria (#6) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Nekem is ez tűnt föl, még a 180 m2-től függetlenül is: sima, tiszta vízzel egy konyhában (ahol lecsöppen ez-az) semmi értelme bohóckodni, mintha nem is lenne.

Ez nem "felmosó"-, hanem nedves portörölgető funkció.

(#11) doeeg válasza wierra (#9) üzenetére


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Igazad van, nem is láttam még robotporszívót élőben :)

Csak azt mondom, hogy az említett mosogatógépnél pl. nem volt kézzelfogható okom, hogy miért ne vegyünk egyet (kivéve khmm.. $$) , viszont már régóta egyértelmű volt, hogy hatékonyabb, tisztább, időtakarékosabb megoldás lenne, ezért is döntöttem végül mellette (aztán lehet hogy három év múlva valami finom mérgezést kapok az edényeken marad vegyszer miatt :DDD).

De nagytakarításkor heti 1x így is muszáj vagyok elpakolni, akkor meg már kibírom hogy 10 perc alatt kiporszívózok egy (sokkal hatékonyabb) porszívóval, utána meg normálisan felmosok :)

De még egyszer, ez csak arról szól, hogy nekem nem nyerő megoldás, mert nem nyernék vele időt, sőt. De ha pl. a kosz átlagos mennyiségének csökkentését priorizálnám, nyilván máris egy jó megoldás lenne, ha ez a cucc minden nap körbejár, még ha nem is olyan alapos.

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." - Road

(#12) wierra válasza doeeg (#11) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

Azt nyered vele, hogy két nagytakaítás között is viszonylagos tisztasában tudsz létezni.
Nekem is voltak kérdőjelek a fejemben, hogy mennyi értelme van a robotporszívóknak úgy egyáltalán. De a gyakorlat minden várakozásomat felülmúlta.

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#13) Duliee válasza wierra (#12) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Pontosan, én erősen agyalok rajta, mert pl reggel indulás előtt feldobom a székeket, meg azt az egy szőnyegem elhajítom, és a konyha, előtér, folyóst felnyalja ez a robotporszívó, akkor miért is ne.

Redmi Note 5 4/64 - coming soon

(#14) koanla válasza doeeg (#8) üzenetére


koanla
(tag)

Akkor is használtok benne sót és öblítőt, amikor kombi tablettával etetitek? Ha igen, akkor szori, de ez annyira nem triviális, hogy nekünk akkor voltak ilyen problémáink, amikor ezeket nem öntöttük mellé. Azóta akár a legolcsóbb tablettákkal is szépen mos és nem marad az edényeken semmi. Esetleg, ha nagyon közel vannak egymáshoz a dologk (túlpakolt gép esetén) van, hogy ezt-azt benne kell hagyni a következő fordulóra. De azt meg semmi nem oldja meg, csak az előrelátó mosogatás.

(#15) Degeczi válasza bloggiold (#1) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Ez egyébként annyira korlátozott lett volna, h már nincs?
Mert a cikkben szereplő linkeden EU szállítást nem látok.

[ Szerkesztve ]

(#16) koanla


koanla
(tag)

Ha valaki ilyen vásárlásán töri a fejt, azt kalkulálja bele, hogy van értelme a drágább készüklékek árkülönbségének. Elég sokat próbálkoztunk egy V5-tel én is, de arra kellett rájönni, hogy nem térképezi fel a helyiség(ek)et. Azért is találja meg olyan baromi nehezen a dokkolót. Infrás a cucc és mivel fogalma sincs, merre jár a dokkolóhoz képest, véletlenszerűn fogja keresni és akkor lesz jóság, amikor rálát a fényére. Addig "vakon" megy. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy egy-egy adott helyiségre nagyon jó, de oda kell rá figyelni. Nem is hagyjuk akkor dolgozni, amikor nem vagyunk otthon; csak hétvégeken segt be. Arra viszont nagyon jó. Szóval tényleg gáz kiadni 180-200k-t egy nevesebbért, de azok tudják, hol tartanak és visszatlálnak a dokkolóhoz, valamint töltés után oda, ahol abbahagyták. Szóval ez mindenki saját döntése, hogy elég-e egy asszisztens és fizet rá 30-40k-t, vagy fullost vesz ötszörös áron, amelyik intelligens annyira, hogy valóban ott lehet hagyni akkor, amiko senki nincs otthon. Szívóerőben nem tudom, van-e különbség ez és a nevesebbek között. Ja, és szőnyegen nem boldogul, azokat hagyományos porszívóval kell takarítani.

(#17) wierra válasza Degeczi (#15) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

FREE SHIPPING toHungary Via Priority Line - ez az EU express-es szállítás. ;)
99%, hogy UK warehouse-ból indul útnak.

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#18) wierra válasza koanla (#16) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

~100k-ért a Xiaomi feltérképez, szisztematikusan takarít és visszatalál a dokkolóra.
Ez ugye nagyjából a duplája a V5S Pro árának, cserébe összességében fejlettebb is az eszköz.

[ Szerkesztve ]

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#19) kmarci25 válasza koanla (#14) üzenetére


kmarci25
(PH! addikt)

Épp ezt akartam én is írni, hogy mosogatógépnél az nem normális, ha foltos marad az edény a szárítás után. Mi általában a 1,5 órás normál/napi programot használjuk és még egyszer sem volt foltos semmi. Olyan előfordult hogy nem oldódott fel teljesen a tabletta (Somat), de akkor meg nem kell beletenni a helyére, hanem kinn kell hagyni pl. az evőeszköz tartón.
És igen, sót és öblítőt is használunk, lehet hogy ez a titok nyitja...

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#20) Degeczi válasza wierra (#17) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Ah, so!
Bár kicsit gyanús az a "Stock in: China" jelzés...

(#21) Degeczi válasza kmarci25 (#19) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Igen, idővel különösen pl. a régebbi Bosch gépek tablettatartó ajtaja hajlamos tönkremenni, de pont azért nem gond, mert egyszerűen az evőeszköztartó kosábra helyezve a tablettát min. ugyanolyan jó, sőt.

(#22) wierra válasza Degeczi (#20) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

Nekem is az volt, amikor sajátomat rendeltem...aztán DPDUK-tól kaptam a TN-t. ;)

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#23) Cathfaern válasza doeeg (#11) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Laktam olyan helyen, ami forgalomtól távol, nyugis környéken volt, nem nagyon volt por, heti 1x porszívózás is inkább csak azért kellett, mert valamennyi koszt az ember mindenképp termel, de igazából ha 2 hetente porszívóztam volna, az se lett volna probléma. Most relatív forgalmas út mellett lakok gyakorlatilag 2-3 nap után már elférne egy porszívózás. Nem mondom, hogy bokáig járunk a porban, de egyértelmű a különbség. Ide nagy segítség lenne egy robotporszívó, ami naponta végigmenne a terepen. Nyilván heti 1x akkor is ki kéne porszívózni, de hét közben sokkal jobb tisztaságérzete lenne az embernek. Csak az a baj olyan a lakás elrendezése, hogy olcsóbb modellek nem nagyon oldanák meg maguktól, annyira meg azért nem gáz a helyzet, hogy csak erre kiadjak most pár százezret.
Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni), hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#24) doeeg válasza Cathfaern (#23) üzenetére


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

"hanem segít jobb tisztaságot elérni és/vagy ritkítani a szükséges kézi porszívózások számát."

That's what she I said :DDD

Ugyanez a szitu, négysávos mellett lakunk. Csak azt mondom, mi úgyis csak hétvégén vagyunk otthon nagyrészt, szombat délelőtt 1-2 óra alatt kinyaljuk a lakást, amíg ott töltjük az időt, kényelmes és tiszta, amúgy meg don't care :)

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." - Road

(#25) koanla válasza wierra (#18) üzenetére


koanla
(tag)

Köszi, ezt nem is tudtam. Mi anno ezt kipróbálni vettük, mert nem akartunk habokra kiadni 200k-t a "rendesért". Majd megnézem, ha akutális lesz a cseréje.

(#26) koanla válasza Cathfaern (#23) üzenetére


koanla
(tag)

"Szóval robotporszívót nem úgy kell felfogni, hogy a rendes porszívót helyettesíti (sose fogja, max ha sikerül az akku kapacitást sokszorosára növelni)"

Szerintem talán nem is akku kapacitásával lehet a gond. Gondold el, ha simán otthon tudod hagyni, mert úgy alakítod ki a dolgokat, hogy ne akadjon el semmiben. Mondjuk nyolckor elindul, amikor senki nincs otthon. Végignyalja a lakást, akár helyiségenként és feltölti magát, ha lemerült. Utána ott folytatja, ahol abbahagyta. Szerintem az akku ezzel a móddal élhető lehet nagyon is.
Ahol inkább a gond lehet, az a szívóerő és hogy melyik készülék hogyan boldogul a különböző szőnyegekkel, kemény padlóval, stb. Ez egy ember+gép kombónak szinte nem is kérdés, de egy robotnak nagyon is. Szóval szerintem inkább ebben kell még javulniuk.

(#27) Cathfaern válasza koanla (#26) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Akku kapacitás nem azért gond, hogy hány percet tud egyben menni, hanem ahogy írod is, a szívóerő miatt. Jelenlegi akku sűrűség mellett lehetetlen ~600-800 wattos robotporszívókat gyártani értelmes méretben.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#28) pyxystyx


pyxystyx
(kvázi-tag)

Karácsony előtt sikerült meglepni a családot egy porszívó robottal.
Kicsit féltem tőle, hogy nem lesz elég jó, de azóta már nem adnánk oda semmiért.
Igaz, hogy egy kissé drágább volt mint a cikkben szereplő jószág, de ez kb. 100 négyzetmétert, 5 helyiséget minden nap szisztematikusan bejár. (Neato Botvac D85)
Nálunk nincs küszöb, minden szobában szőnyeg van (igaz, csak rövid szőrű), van két hosszú hajú családtag, illetve két gyerek, akik után mindig zokniszöszös (volt) az összes szőnyeg.
Hetente egyszer, szombaton van idő nagy porszívóval rendesen kitakarítani, két nap után már tiszta szösz volt a szőnyeg, a sarkokban megjelentek az első kis porcicák.
Azóta Robi minden nap körbemegy, minden nap hihetetlen mennyiségű hajszálat, szöszt porcicát és port szed össze, nem is gondolná az ember...
A gyerekek imádják, versengve pakolnak előtte össze, mindenkinek megvan a feladata. Legalább a sok kis apró játék sincs széthagyva a szőnyegen.

A heti egyszeri nagy porszívós takarítás azóta is megvan, de az már csak finom port szed össze, nincs tele a tartály hajjal és szösszel.

Tehát az alapos takarítást nem helyettesíti, de sokkal komfortosabb érzés úgy hazamenni még pénteken is, hogy olyan a szőnyeg és a padló, mintha valaki éppen frissen porszívózott volna. :)

A mosogatógép után számomra ez a lehasznosabb háztartási gép.

[ Szerkesztve ]

(#29) Degeczi válasza pyxystyx (#28) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

"kissé drágább"? Gyors guglizás szerint 5x annyi... így az valszeg tényleg tud mit kezdeni a több szobával, míg az ilyen egyszerűbbeket alkalmanként csak egy-egy helyiség takarítására ajánlják

(#30) pyxystyx válasza Degeczi (#29) üzenetére


pyxystyx
(kvázi-tag)

:B Szóval Qrvadrága volt, de szempont volt a szobáról- szobára átjárás képessége, főleg úgy, hogy nem a lakás központi részében lakik. A hosszú hajszálak is kihívást tudnak jelenteni egy- egy típusnak, ezért ez is szempont volt.

Egy- két szobás lakásnál szerintem ezek az olcsóbbak is tökéletesek, ugyanis fenntartják két nagyobb takarítás között a tisztaságot. Valójában erre valók, így kell rájuk tekinteni.

[ Szerkesztve ]

(#31) BomiBoogie válasza bloggiold (#1) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Szia,
én kicsit többet is rászánnék (igen, olvastam, hogy egy 150-200k-s is megéri, de talán első körben annyit nem), kérdés, hogy pl. a V7 megéri azt az 50 USD felárat?

Szóval a gyártónál maradnék, de kicsit jobb modellben gondolkodom.
Pl. V7S PRO? :F

[ Szerkesztve ]

(#32) body007 válasza wierra (#9) üzenetére


body007
(PH! addikt)

Hol vetted a xiaomi-t? Én is azt szeretnék már jó ideje (mióta megjelent), de kínából nem rendelnék ilyen ~300+ usd dolgot azért.

a rossz elmulik, a jo utoler - republik - aki hulye haljon meg...

(#33) Degeczi válasza wierra (#22) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Attól függ, mikor rendelted: a termékoldalon június 6-i FAQ bejegyzés szerint többé már nem tervezik EU raktárról szállítani! A megáfázás rádob 10e-nél is többet, úgy pedig már nem vmi vonzó.

(#34) wierra válasza Degeczi (#33) üzenetére


wierra
(fanatikus tag)

Én Xiaomi-t rendeltem a GearBestről warehouse választás nélkül (csak China WH volt választható) május 13-án. UK-ből érkezett.

[ Szerkesztve ]

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#35) bloggiold válasza BomiBoogie (#31) üzenetére


bloggiold
(tag)

Szia BomiBoogie
Először erre reagálnék ,, kínából nem rendelnék ilyen ~300+ usd dolgot azért” – szerinted a magyar boltban honnan rendelik? Ja Kínából, ha komoly hálózattal rendelkező akkor raklapszám, ha nem pár darabocskát. A Gearbest februári eladása porszemnyi hazánk irányába kicsivel volt 100 milka forintocska alatt (baromira nem publikus info, véletlenül tudtam meg, ne mond el senkinek). A világ minden országába szállítanak (na jó Sudánba és Palesztinába nem) Mennyi lehet a havi árbevétel? Szükségük van Pistike vagy Julcsika pár száz dolcsijára, lenyúlják nem szállítják? Dehogyis.
V7S Pro a nagytesó
Legfontosabb pozitív tulajdonság:
van alsó hengerkefe, amivel a szőnyegtakarítás hatékonyabb
nagyobb por és víztartály 500/450 vs 300/300 ml
Negatívum:
drágább
bal oldali sepregető hiányzik
kevesebb szívóerő 600 vs 850 Pa (elég ez is nem kell megijedni)
ügyesebben leküzdi a küszöböket a kisöccsi, az alsó kefe néha bezavar akadálymászás közben.
A döntés a tiéd, én a fentebb írtak miatt választottam ezt. A GBHSC4 kupon kód beírása után Priority Line EU Express szállítást választva 120 dodo az ár pár darab van már csak. Angolhonból fog érkezni a csomag EU küldemény, no vám, no áfa no kütyafüle 33 kemény ugarise forint.
Egyébként imádom ezt a kis takarító terminátort, #28) pyxystyx hozzászólásával maximálisan egyetértek. Spec mivel ez egy olcsóbb darab nem szisztematikusan takarít, de látványosan hatékony az eredmény.
Elbúcsúzok hamarosan pókicától (ez lett a beceneve) és új szolgálati helyre költözik. Édesanyám 6 hét korház után jön haza, neki nagyobb szüksége van egészségügyi állapota miatt egy megbízható takarítónőre. Az új bejárónő nálam utána egy 20 éves szőke ……, na jó ez baromság, befejezem, hátha a feleségem is olvassa.

[ Szerkesztve ]

(#36) body007 válasza bloggiold (#35) üzenetére


body007
(PH! addikt)

Egyáltalán nem a lenyúlásról van szó - rengeteget rendelek kínából, inkább az a csekély 27%-os áfa ami zavar ;) Gearbest az egyik kedvenc shop-om - onnan is rendelek rendszeresen - de ott nem láttam eu warehouse-ból. És amikor keresgéltem nem is találtam sehol eu-ból, ezért kérdeztem :)

a rossz elmulik, a jo utoler - republik - aki hulye haljon meg...

(#37) Stanley-B.


Stanley-B.
(őstag)

"hogy nem-e tekeredtek fel köré szennyeződések"
ez így helytelen.

egyébként az a helyzet, hogy a Roomba nem véletlen olyan drága, a legtartósabb gépeket csinálják, 5 évig minden probléma nélkül megy karbantartás nélkül (persze a szűrőt és kefét cserélni kell időnként).
Nekem is egy Roombám van itthon jó ideje és igaz, hogy az iRobot az alapgépeit annyiért adja mint mások a közép/felsőkategóriás gépeiket, de ez nem véletlenül van így... na meg kiegészítők is rengeteg helyen kaphatóak az országban hozzá és a javításukkal is foglalkoznak több helyen is.

A "jaj sok az előkészület" stb kérdésre meg annyi a megoldás, hogy úgy kell kialakítani a teret, hogy az a robot számára megfelelő legyen. Én például SEMMIT, de szó szerint semmit nem készülök elő, mert minden úgy van alapból, ahogy az ideális a Roombának. Kábelek nem futnak sehol össze vissza a padlón (nem is értem akinek nincs igénye arra, hogy ne ilyen hányásul nézzen ki a háza), székeket pedig nem kell feltenni mert a lábai körül körbemegy simán, cipők pedig cipőtartó szekrényben vannak.

(#38) Degeczi válasza bloggiold (#35) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Kínából senki nem attól tart, h lenyúlnák a cuccot (bár pont most, pont a Gearbest miatt szívja fogát egy ismerős: egyelőre senki nem találja a küldeményét noha trackinges volt, és a Gearbest nagy kegyesen a felét lesz hajlandó téríteni ha tényleg elveszett...),
hanem főként a megsarcolás és az esetleges garos problémák miatt húzós drága dolgot rendelni.

(#39) bloggiold válasza body007 (#36) üzenetére


bloggiold
(tag)

Tudom, hogy sokat rendelsz, nem is neked kellett volna címeznem, sorry. Csak egy általános tévhitet akarok eloszlanti a megnemérkezett csomagokkal kapcsolatban. Ez egy új szállítási forma, nemrégen vezzették be. EU Express (DPD) kína és HK-2 (2-31kg). Europa Registered HK raktár. Tehát átvisznek ezekből a raktárakból elég sok terméket az Angliai raktárukba és EU küldeményként kapod. Az EU warehouse más történet.

[ Szerkesztve ]

(#40) julius666 válasza bloggiold (#35) üzenetére


julius666
(PH! addikt)

Én le is csaptam rá, a kuponkódért meg a cikkért baromi nagy hála (főleg ha megjön és működik :P ). Régóta filóztunk egy ilyen masinán 2 macskával, forgalmas út mellett lakván, csak eddig lusta voltam végignézni az olcsóbb kínai kínálatot (drágább ketyere nem játszik).

Most így, hogy volt ez a kuponod megnéztem mi merre mennyi. Ár/érték arányban - ha csak 1-2 szobára kell mint nálunk és kell a felmosó (=nedves portörlő) funkció is - nekem erősen úgy tűnik, hogy még ha a vámhatóság bezavar se nagyon van ennek az ajánlatnak párja (33/45k).

Találtam hazai webshopot, akik 70k felett vesztegetik ugyan ezt a készüléket, kínából szállíttatva, gariról meg semmi infó... :U

Azt meg szabad kérdezni, a kuponkód honnan? Affiliate program? Tényleg csak kíváncsi vagyok, olcsóbban nem kaptam volna meg sehonnan, felőlem kereshetsz is rajta, az nem érdekel.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#41) bloggiold válasza julius666 (#40) üzenetére


bloggiold
(tag)

Van rengeteg topik, [itt is a logouton] meg rengeteg angol/ német nyelvű oldalon, szóval van sok lehetőség a jóárasított kuponok levadászására, csak meg kell találni :B

(#42) BomiBoogie válasza bloggiold (#35) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Szia,
köszönöm, jó a vélemény! :K

A döntés a tiéd, én a fentebb írtak miatt választottam ezt. A GBHSC4 kupon kód beírása után Priority Line EU Express szállítást választva 120 dodo az ár pár darab van már csak. Angolhonból fog érkezni a csomag EU küldemény, no vám, no áfa no kütyafüle 33 kemény ugarise forint.

Ezt nem látom az oldalon, mármint, hogy EU küldemény lenne, csak "Stock in: China" van.
:F

Amúgy, ha Kínából rendelek bármit, akkor mi az áfás értékhatár? Gondolom, ezeknél már azt is rá kell fizetni. Eddig csak apróságokat rendeltem.
Akkor ezt utólag fizetem majd, vagy hogyan? :F

(#43) Degeczi válasza BomiBoogie (#42) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Ha hozzáadod a kosárhoz, és eljutsz a checkout-ig (még nem jár kötelezettséggel, ott még nem kell fizetni) akkor ott már valóban hozzáteszi a szállítási módhoz, h "EU Express" - de ennyi, valóban semmi több...

Egyébként 22 EUR fölött kellene 27% áfát, és szállító cégtől függően pár ezres díjat fizetni (KP-ban, a kézbesítőnek, miután a vámosok kérésére emailben a tranzakció fizetési kivonatát elküldted, és ők meghatározták a fizetendő összeget)

[ Szerkesztve ]

(#44) bloggiold válasza BomiBoogie (#42) üzenetére


bloggiold
(tag)

A 39-es hozzászólásban írtam róla.22 Euro a határ, de ezesetben nem mert az angoloktól fog jönni a pakk EU küldemény.

[ Szerkesztve ]

(#45) BomiBoogie válasza bloggiold (#44) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Igen, én is pont ezen az oldalon vagyok már. :D

Most már csak azon filózok, hogy nem lesz-e baj, hogy nem a V7S Prót rendelem? A vizes feltörlés is fontos lenne, de látom, ebben is van.

Szerk.: jól van, megrendeltem a V5S Prót, meglátjuk, köszönöm a tanácsokat és a kupont, ez utóbbi volt a döntő lökés.

Ha nagyon használhatatlan, akkor majd később veszek egy Roombát. :D

[ Szerkesztve ]

(#46) bloggiold válasza BomiBoogie (#45) üzenetére


bloggiold
(tag)

Remek, akkor maradt 50 USA dolcsid, amit elkölthetünk, mehetünk sörörözni? Ne vedd komolyan, fáradt vagyok, jó egy kicsit poénkodni. Ebben a melegben úgysincs kedvem havat lapátolni :O

(#47) BomiBoogie válasza bloggiold (#46) üzenetére


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)

Abból inkább vennék egy supply kitet! :D
De kérdés, ugye ez a V5S Próhoz is jó? :F

Az nincs felsorolva, de más kit nincsen.

Van egy kérdés erről, de azzal sem vagyok beljebb:

Question:
Is it für v5pro too?
Reply:
Hello Robert,
It is fit for V5 V5S X5
Hope you enjoy shopping here with us.

(#48) macilaci78 válasza hati (#2) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Ez egy nehéz kérdés. Te mennyit öntesz a lefolyóba abból az 5 literből? És mennyi áztatja a padlót? Én 8,5 decivel kb 3 hónapig elvavagyok kb 17 m2 csempén.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#49) Dhampir


Dhampir
(PH! félisten)

Sziasztok!

Általában hány decibeles zajkibocsátással működnek ezek az eszközök?

A bánya nem póninak való hely.

(#50) rammstein99


rammstein99
(lelkes újonc)

Na igen, engem ki is oktattak, hogy ez nem ám porszívó hanem csak söprögetőgép!

A tett halala az okoskodas

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.