2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC Desire 601 - nem csak számok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy zseniális, mégis népszerűtlen telefon, ami elsőként örökölte a ONE formatervét.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver

Nem szeretnék nagyon belemenni a részletekbe, gondolom mindenki látott már Androidot. A 601-esen a 4.2.2 verzió fut, a One-on bemutatkozott Sense felülettel. Ez egy flat stílusú, letisztult felület, és természetesen csak HTC készülékeken érhető el. Újdonság a BlinkFeed felület, ami egy különböző hírcsatornák és alkalmazások tartalmait összefésülő „idővonal”-szerű hírfolyam, mely az első számú képernyőt foglalja el.

Ezt a funkciót kikapcsolni nem lehet a 4.2.2 verzióban, viszont azt beállíthatjuk, hogy egy másik képernyő legyen az alapértelmezett homescreen, ahol saját igényeink szerint helyezünk el alkalmazásokat és widget-eket.

A lezáró képernyőnél is számos egyéni lehetőség van. Különbség még a standard Androiddal szemben, hogy az alkalmazásokat nem vízszintesen, hanem függőlegesen tudjuk görgetni. (Itt érdemes beállítani a 4x5-ös nézetet, a gyárilag beállított 3x4 elég sután néz ki egy ekkora kijelzőn.)

A HTC saját böngészője természetesen támogatja a Flash-t. A nagyításnak megfelelően tördeli a szöveget, továbbá beállíthatjuk még azt is, hogy minden weboldalnak az asztali verzióját töltse be, így letiltható az oldalak lebutított mobilverzióija.

A zenelejátszó nagyon felhasználóbarát, minden funkció megtalálható benne, több féle listázási módot is kínál. Egyedül a hangszínszabályozást (EQ) hiányolom belőle, ami azért nem nélkülözhetetlen, de igazán beletehették volna.

Felhőügyben van egy jó hírem: mint minden minden HTC-hez, a Desire 601-hez is jár +23 GB tárhely a Dropbox fiókunkhoz, melyet két évig használhatunk fel. Szerintem ez egy kedves gesztus a gyártó részéről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HTC Desire vs. HTC One

    A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.