2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Hongkongi utazás, utolsó rész: érdekességek

Még néhány dolog, amikre egy közép-kelet-európai látogató rácsodálkozott Hongkongban.

[ ÚJ TESZT ]

Hot Toys Secret Base

(Figyelem! A képek kattintásra nagyobb méretben nyílnak meg! Ezen az egy oldalon külön kiemelném, hogy elérhetők 1800x1200 pixel felbontású képek is.)

Ez az oldal csak azért került ide, mert nem tudtam máshová tenni, és nem akartam külön cikket írni róla. Akit nem érdekelnek a kegyetlenül drága, viszont cserébe hihetetlenül alaposan kidolgozott, Barbie-méretű szuperhősök, az most lapozzon!

2013-ban még nem tudtam a Hot Toys hongkongi akciófigura-készítő cég különleges bemutatóterméről, viszont amikor tavaly először olvastam róla, teljesen biztos voltam benne, hogy meg kell majd látogatnom, ha újra Hongkongban járok.

A bemutatóterem egy nagyjából jellegtelen épület sokadik emeletén található (nem véletlen a "titkos bázis" név). Az épület alsó néhány szintje bevásárlóközpont, nincs is sehol kitáblázva a Hot Toys. A megfelelő lift kiválasztása után (Hongkongban erős az a szokás, hogy nem minden lift közlekedik minden emeletre, a leggyakrabban úgy vannak felosztva, hogy a liftek fele az alsó x emeletre, a másik fele a felső x emeletre közlekedik) a megfelelő szintre érve ismét csak egy feltűnés nélküli tábla jelzi először, hogy jó helyen járunk. Másodszorra azért feltűnik az oldalfolyosóról kiszűrődő zene a Csillagok Háborújából...

A folyosóról bekanyarodva már egyértelmű, hol járunk:

Na szóval a Hot Toys egy igen ismert és kreatív akciófigura-tervező és gyártó cég. A Secret Base (azaz "Titkos bázis") nem bolt, hanem bemutatóterem, bár van talán egy maroknyi termék. (Ott jártamkor épp a kb. 10 centi magas, cserepes Groot volt kirakva, ugyanilyen, csak kb. fele ennyiért, ebből volt több tucatnyi, rajta kívül talán 4-6-fajta termék, más nem).

Érdeklődésemre nagyon kedvesen eligazítottak a hostessek a boltba, ahol megvehetők vagy gyakrabban inkább csak megrendelhetők a termékek. A bolt az épülettömb másik oldalán egy másik plázában található, ami - micsoda meglepetés - szintén egy nagyjából jellegtelen épület, a földszinten 3-4 kisebb bolttal, a turisták számára kb. semmi sem mutatja, hogy itt rendes pláza található.

A második emeleten először egy másik hasonló profilú bolt kerül az ember szeme elé a mozgólépcsőről lelépve, de az "felnőtt témájú" (magyarul fél- vagy egészen meztelen mangalány-figurákat árulnak), amit mi keresünk az a másik irányban, hátrébb van. Gyakorlatilag majdnem ugyanolyan nehéz megtalálni, mint a "Titkos bázist".

De vissza a Secret Base-re: az egészet körben vitrinek töltik meg, nagy részükben ismert hollywoodi kasszasikerek karaktereinek figuráival. A legnagyobb területet a Marvel Univerzum Bosszúállók-sorozatának szereplői (Vasember, Amerika Kapitány és a többiek), illetve a Csillagok Háborúja foglalják el, de megtalálhatók itt a Ragadozók (a figurák mellett életnagyságú maszkokkal), az idegenek a 8. utas sorozatból, Batman és Superman, vagy Indiana Jones is.

Marvel Bosszúállók:


"Bizonyíték, hogy Tony Starknak van szíve" - Pepper ajándéka


Amikor itt voltam, a Pókember még nem is tartozott hivatalosan a Bosszúállókhoz

A Galaxis Őrzői

Penge és X-Men

Star Wars


Vader Nagyúr kb. életnagyságú replika, az alsó 5 sor rohamosztagos viszont "bobblehead" figura

Életnagyságú Boba Fett

Terminator, Predator, Alien

Batman

Superman

Sucker Punch


Babydoll és Amber

G. I. Joe

Szerintem Indytől eltérően itt az arcok is tökéletesek.

Demóna és A Magányos Lovas

Habár nem igazán lett kasszasiker, nekem bejött A magányos lovas, különösen Tonto figurája, vittem volna.

Indiana Jones

A sok modern film szereplői mellett itt a végén még áll néhány régebbi nagy sztár figurája: Elvis, James Dean, és természetesen ki más köszönhetne el tőlünk a végén jellegzetes mosolyával, mint Hongkong szülötte, maga Bruce Lee? Kellene. Nem akar valaki egy fél veséért cserébe vásárolni nekem egyet?

Sajnos a hihetetlen részletességnek és kidolgozottságnak ára van: a figurák 40-50 ezer forintnál indulnak, de pl. egy teljes Hulkbuster figura az írás pillanatában kb. 231.000 forintba kerül, ez a Fekete Özvegy pedig kb. 73.000. A liciteket inkább nem is nézem, két fix áras terméket próbáltam keresni. Szóval nem az én pénztárcámnak készültek, akármennyire jól is nézne ki Natasha/Natalia az íróasztalomon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.