Hirdetés

2022. augusztus 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) rgranc


rgranc
aktív tag

Szolgálati közlemény: némi kommunikációs félreértésnek köszönhetően a 4. rész ("Kirándulások Hongkongon belül") egyelőre nem jelent meg, véletlenül beelőzte ez az utolsónak tervezett rész.

Egyelőre még egyeztetünk a korrektorokkal, de előbb-utóbb lesz egy utolsó előtti írás is majd.

(#3) Jeanne d'Arc válasza hocico (#1) üzenetére

Bizony jó lett! Mennyire más világ mint a miénk.

A megbízhatatlanság jelen korunk egyik legnagyobb erénytelensége.

(#4) hoeerny


hoeerny
tag

Grat az íráshoz, nagyon jó lett, sok érdekességet tudtunk meg.

(#5) maross


maross
veterán

Koszi a cikket, erdekes volt.

eladó új/használt társasjátékaim: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#6) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Jó cikk. Elég gazdag országnak néz ki. Kicsit arrébb (ország) olcsóbb a McDonalds.
Nézem, hogy azok az egyterűek 20 millió felett vannak. 5-ös BMW olcsó kategória hozzájuk képest.

Ami nem fizetős, az ingyenes.

(#7) foka


foka
aktív tag

Nagyon jó írás lett, a képek-szöveg aránya számomra tökéletes, nem száraz, nem csöpögős, még több ilyet (főleg hogy idősödve kezdek egyre inkább az ilyen útileírások iránt érdeklődni).

Üdv: Fóka | E5-2683 V3 | RD-210+F4; Taiga Racing Iron 300+F4; AR Wing+F3; FX-79 Buffalo+PixRacer; Believer 1960mm; 3DR Solo; Tarot X8 1050+DJI A2+Zenmuse Z15; DJI Wookong; Taranis X9D Plus mod; GoPro Hero4 Black; Runcam 3; Sony Alpha A58

(#8) HummeRC


HummeRC
senior tag

Köszönöm, jó volt. Várom a többit. :K

(#9) hemaka


hemaka
nagyúr

Jó írás lett, éppen elég ennyi magyarázó szöveg, a képeken látni a lényeget úgyis. :)

(#10) creation


creation
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm ismét.

:R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#11) TheMarci


TheMarci
addikt

Jó lett az írás, várom a többit, akár más helyekről. :)

Do You Dream?

(#12) marositech


marositech
senior tag

Nagyon szép és tartalmas cikket írtál. Simán bevettek volna a Discovery műsorba, mint városnéző/bemutató. :)

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#13) letepem


letepem
aktív tag

Kiválló írás, csak így tovább! :C

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#14) mdraco


mdraco
őstag

Érdekes :K

(#15) PistiSan


PistiSan
addikt

Szerettem olvasni az összes Hongkongi irasodat, jöhet majd máshonnan is a beszámoló.

(#16) rgranc válasza PistiSan (#15) üzenetére


rgranc
aktív tag

Köszönöm szépen! Lesz valamikor, biztosan.

Közben megjelent a negyedik rész is (némileg megkésve)!

(#17) Franklin


Franklin
addikt

Gondolom családos ember vagy, ezért "hivatalból" nem írhattál a lányokról, de engem pl. érdekelne, hogy mennyire csinosak (európai szemmel nézve), mennyire közvetlenek, lehet-e velük beszélgetni, pl. utcán vagy egy étteremben, stb.

(#18) rgranc válasza Franklin (#17) üzenetére


rgranc
aktív tag

@Franklin: Hát a csajozás nálam teljes egészében kimaradt, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem sok mindenről tudok beszámolni.

Amúgy Hongkong nagyon kozmopolita város: azt gondolom, hogy a kínai átlaghoz képest sokkal több itt a "fehér" ember (tényszerűen, minden rasszista felhang nélkül, csak a "kaukázusi" szerintem hülyén hangzik), szóval azt gondolom, a legkevésbé sem vagyunk annyira egzotikusak, különlegesek ott, hogy ez pl. magában vonzó lehetne.

Másrészről (épp most kérdezték meg egy másik írásnál) őszintén szólva a plakátokon, reklámokban szereplő kínai lányokkal összehasonlítva nagyon kevés tényleg csinos lányt láttam.

(#19) JanR


JanR
addikt

Hatalmas tisztelet :R

Egyrészt eligazodni ott, másrészt egy olyan beszámolót írtál mint ez. Irigyellek érte megmondom őszintén, viszont engem nagyon nem érdekel Hong Kong, de azért az ilyen beszámoló meghozza a kedvem.

Más: Milyen nyelven kommunikáltál? Lehet leírtad, de átszaladtam akkor felette (megmondom őszintén nem olvastam minden cikket). Az angolt mennyien értették ott? Igazából a kérdésem az általános műveltségre irányul. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani mondjuk Németországgal, csak ott mondjuk az emberek 80%-a érti az angolt, ha nem több. Tervezek egzotikus utat a kis feleségemmel és gyűjtöm az információt, hogy milyen nyelvből készüljek fel :D A németet kevésbé értik arra szerintem mint az angolt.

(#20) rgranc válasza JanR (#19) üzenetére


rgranc
aktív tag

Szia!

Nagyon köszönöm!

Valóban angolul próbáltam kommunikálni, bár valamennyire németül is beszélek, de azzal egyrészt nem is próbálkoztam, másrészt az angol amúgy is jobban megy.

Én úgy tapasztaltam, hogy a turizmussal kapcsolatban levő hongkongiak (és ebbe bőven beleértve a turisztikailag látogatottabb területeken lévő egyszemélyes kis boltok eladóit is például, ami mondjuk Magyarországon bőven nem általános szerintem, saját balatoni vagy akár szentendrei tapasztalataim alapján) gond nélkül beszélnek angolul. A legeldugottabb büfék/falatozók vagy kis boltok személyzete már nem feltétlenül, ahova betértem, mindig volt legalább angol nyelvű étlap, ha más nem is.

Egyébként meg mutogattam, ha nem tudtak angolul :D Illetve nagyon praktikusnak tartottam, és használtam is párszor az egyik take-away büfénél azt a gyakorlatot, hogy lefényképeztem a telefonommal a táblán az ajánlatból amit venni akartam, aztán csak a fényképeket toltam az orra alá, és az ujjaimmal mutattam, hogy hány darabot kérek belőle. :) De ott is többnyire volt azért olyan eladó, aki tudott angolul.

A feliratokkal szerencsére - Kínától eltérően - nincs gond Hongkongban, szinte minden ki van írva angolul is, a ritka kivétel a kisebb boltok vagy éttermek feliratai, de minden hivatalos tábla és felirat kétnyelvű.

/r.

(#21) Crafter32


Crafter32
őstag

Nagyon érdekes volt az írás. Lehet soha nem fogok ilyen helyen látni. Jó olvasni olyan írást ami nem vmilyen érdekből akarja bemutatni a helyszínt GRT!

(#22) qantum


qantum
senior tag

Köszönet! Jól összeszedett,érdekes beszámoló!

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.