Hirdetés

2017. április 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) rgranc


rgranc
(tag)

Szolgálati közlemény: némi kommunikációs félreértésnek köszönhetően a 4. rész ("Kirándulások Hongkongon belül") egyelőre nem jelent meg, véletlenül beelőzte ez az utolsónak tervezett rész.

Egyelőre még egyeztetünk a korrektorokkal, de előbb-utóbb lesz egy utolsó előtti írás is majd.

(#3) laleh válasza hocico (#1) üzenetére


laleh
(PH! addikt)

Bizony jó lett! Mennyire más világ mint a miénk.

" A bizalom nehéz ügy, vagy a megfelelő emberben kell bíznunk vagy abban, hogy a megfelelő ember nem tesz rosszat. Legjobb, ha az egyetlen, akiben megbízol saját magad!”

(#4) hoeerny


hoeerny
(tag)

Grat az íráshoz, nagyon jó lett, sok érdekességet tudtunk meg.

(#5) maross


maross
(PH! kedvence)

Koszi a cikket, erdekes volt.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#6) gyáliSanyi


gyáliSanyi
(őstag)

Jó cikk. Elég gazdag országnak néz ki. Kicsit arrébb (ország) olcsóbb a McDonalds.
Nézem, hogy azok az egyterűek 20 millió felett vannak. 5-ös BMW olcsó kategória hozzájuk képest.

Ami nem fizetős, az ingyenes.

(#7) foka


foka
(fanatikus tag)

Nagyon jó írás lett, a képek-szöveg aránya számomra tökéletes, nem száraz, nem csöpögős, még több ilyet (főleg hogy idősödve kezdek egyre inkább az ilyen útileírások iránt érdeklődni).

Üdv: Fóka 30/566-8361 | Scarab V3 550+Pixracer; GEPRC ZX6+F3; Eachine QX80; DJI Phantom 2 V2+Zenmuse H3-3D; ZD550+Naze32; Tarot X8 1020+DJI Wookong; 3D Printed Inspire+PixHawk; Walkera Furious 320; Devo7; FS-i6S; Taranis X9D Plus; GoPro Hero4 Black+LCD Touch

(#8) HummeRC


HummeRC
(őstag)

Köszönöm, jó volt. Várom a többit. :K

(#9) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Jó írás lett, éppen elég ennyi magyarázó szöveg, a képeken látni a lényeget úgyis. :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#10) creation


creation
(senior tag)

Köszönöm ismét.

:R

Ha a nők szárnyat növeszthetnének, akkor ha angyalok nem is, de libák lehetnének :)

(#11) TheMarci


TheMarci
(PH! addikt)

Jó lett az írás, várom a többit, akár más helyekről. :)

Do You Dream?

(#12) marositech


marositech
(senior tag)

Nagyon szép és tartalmas cikket írtál. Simán bevettek volna a Discovery műsorba, mint városnéző/bemutató. :)

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#13) letepem


letepem
(fanatikus tag)

Kiválló írás, csak így tovább! :C

látok, hallok, érzek és gondolkodom.

(#14) mdraco


mdraco
(senior tag)

Érdekes :K

(#15) PistiSan


PistiSan
(őstag)

Szerettem olvasni az összes Hongkongi irasodat, jöhet majd máshonnan is a beszámoló.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#16) rgranc válasza PistiSan (#15) üzenetére


rgranc
(tag)

Köszönöm szépen! Lesz valamikor, biztosan.

Közben megjelent a negyedik rész is (némileg megkésve)!

(#17) Franklin


Franklin
(őstag)

Gondolom családos ember vagy, ezért "hivatalból" nem írhattál a lányokról, de engem pl. érdekelne, hogy mennyire csinosak (európai szemmel nézve), mennyire közvetlenek, lehet-e velük beszélgetni, pl. utcán vagy egy étteremben, stb.

(#18) rgranc válasza Franklin (#17) üzenetére


rgranc
(tag)

@Franklin: Hát a csajozás nálam teljes egészében kimaradt, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem sok mindenről tudok beszámolni.

Amúgy Hongkong nagyon kozmopolita város: azt gondolom, hogy a kínai átlaghoz képest sokkal több itt a "fehér" ember (tényszerűen, minden rasszista felhang nélkül, csak a "kaukázusi" szerintem hülyén hangzik), szóval azt gondolom, a legkevésbé sem vagyunk annyira egzotikusak, különlegesek ott, hogy ez pl. magában vonzó lehetne.

Másrészről (épp most kérdezték meg egy másik írásnál) őszintén szólva a plakátokon, reklámokban szereplő kínai lányokkal összehasonlítva nagyon kevés tényleg csinos lányt láttam.

(#19) JanR


JanR
(PH! addikt)

Hatalmas tisztelet :R

Egyrészt eligazodni ott, másrészt egy olyan beszámolót írtál mint ez. Irigyellek érte megmondom őszintén, viszont engem nagyon nem érdekel Hong Kong, de azért az ilyen beszámoló meghozza a kedvem.

Más: Milyen nyelven kommunikáltál? Lehet leírtad, de átszaladtam akkor felette (megmondom őszintén nem olvastam minden cikket). Az angolt mennyien értették ott? Igazából a kérdésem az általános műveltségre irányul. Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani mondjuk Németországgal, csak ott mondjuk az emberek 80%-a érti az angolt, ha nem több. Tervezek egzotikus utat a kis feleségemmel és gyűjtöm az információt, hogy milyen nyelvből készüljek fel :D A németet kevésbé értik arra szerintem mint az angolt.

(#20) rgranc válasza JanR (#19) üzenetére


rgranc
(tag)

Szia!

Nagyon köszönöm!

Valóban angolul próbáltam kommunikálni, bár valamennyire németül is beszélek, de azzal egyrészt nem is próbálkoztam, másrészt az angol amúgy is jobban megy.

Én úgy tapasztaltam, hogy a turizmussal kapcsolatban levő hongkongiak (és ebbe bőven beleértve a turisztikailag látogatottabb területeken lévő egyszemélyes kis boltok eladóit is például, ami mondjuk Magyarországon bőven nem általános szerintem, saját balatoni vagy akár szentendrei tapasztalataim alapján) gond nélkül beszélnek angolul. A legeldugottabb büfék/falatozók vagy kis boltok személyzete már nem feltétlenül, ahova betértem, mindig volt legalább angol nyelvű étlap, ha más nem is.

Egyébként meg mutogattam, ha nem tudtak angolul :D Illetve nagyon praktikusnak tartottam, és használtam is párszor az egyik take-away büfénél azt a gyakorlatot, hogy lefényképeztem a telefonommal a táblán az ajánlatból amit venni akartam, aztán csak a fényképeket toltam az orra alá, és az ujjaimmal mutattam, hogy hány darabot kérek belőle. :) De ott is többnyire volt azért olyan eladó, aki tudott angolul.

A feliratokkal szerencsére - Kínától eltérően - nincs gond Hongkongban, szinte minden ki van írva angolul is, a ritka kivétel a kisebb boltok vagy éttermek feliratai, de minden hivatalos tábla és felirat kétnyelvű.

/r.

(#21) Crafter32


Crafter32
(őstag)

Nagyon érdekes volt az írás. Lehet soha nem fogok ilyen helyen látni. Jó olvasni olyan írást ami nem vmilyen érdekből akarja bemutatni a helyszínt GRT!

(#22) qantum


qantum
(senior tag)

Köszönet! Jól összeszedett,érdekes beszámoló!

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.