2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hírláz bemutató

Egy fejlesztésünkről kérnénk a véleményeteket

[ ÚJ TESZT ]

A rendszer jövőbeli fejlesztései

A rendszer jövőbeni fejlesztései

Mint már a bevezetőben említettem a rendszer még nincs teljesen kész, számos fejlesztést szeretnénk eszközölni az 1.0-ás végleges verzióig.

Itt szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek milyen sorrendben valósítsuk meg ezeket a terveket, illetve várom az ötleteiteket is.

Automatikus alkalmazkodás:

Ez egy teljesen kész megoldás, mindössze a tesztelés van hátra. Lényege, hogy a hírfogyasztási szokásainkat figyelembe véve az Alapértelmezett hírstílust folyamatosan hozzánk igazítja. Azaz ha mi kifejezetten gazdasági híreket olvasunk, a rendszer ezeket feljebb jeleníti meg a jövőben. Működése a Beállításoknál található csúszkákkal bármikor felülbírálható.

Email Kliens: Webes email kliens, ami tartalmazza rengeteg magyar és a népszerűbb külföldi email szolgáltatók adatait. Neked csak a felhasználóneved és a jelszavad kell megadnod, ezután amikor elindítod a hírlázat jobb oldalt megjelenik egy email widget, ami mutatja az új üzeneteid feladóját, érkezési idejét és tárgy mezőjét. Fontos biztonsági szempont, hogy a jelszavak tárolását nem a hírláz szervere végzi.

A rendszer képes lenne különválogatni a facebook/iwiw/egyéb szolgáltatásoktól érkező leveleket és külön tálalni a user számára.
Az email kliens egyébként már működő teszt fázisban lévő funkció, valószínű, hogy leghamarabb ez kerül be a rendszerbe.

Facebook státusz sor: Különböző facebookos szolgáltatásokat is integrálnánk a hírláz felületére. Az egyik a facebookon bal felül tatálható státusz sor, ahol látod milyen események történtek ma a facebookon veled, és egy kattintással a facebook adatlapodon lehetsz.

Mobilverzió sok extrával: Mi nemcsak egy mobilra optimalizált weblapot szeretnénk. A mobilverzióban kiemelt szerepet játszanak majd a közlekedési hírek, amit egyszerűen tudunk megosztani másokkal. A készülék beépített gps vevőjével meg lehetne határozni, hogy a user merre is van éppen, így a hírek megosztásakor és a hírek fogyasztásakor sem kellene a usernek a hely megadásával foglalkoznia. Az előző mondatból következik, hogy ez a funkció csak a gps képes mobilokon működne (ezekről elmondható, hogy drágább telefonok, amelyekhez már szokás mobilnet csomagot is választani, tehát való életben is releváns lehet az elképzelés).

Szótár widget: Többnyelvű egyszerűen kezelhető szótárt szeretnénk a jövőben.

Közelgő programok: Egy olyan widget ami mutatná, hogy a user közelében (regisztrált usereknek, akik megadták a lakhelyüket) milyen szórakoztató programok lesznek. Például egy koncert, vagy a közeli szórakozóhelyek ajánlatai.

Nyílt widgetfejlesztési lehetőség
Ezt nem kell különösebben megmagyarázni, néhány API-t és dokumentációt biztosítanánk a rendszer erőforrásaihoz, amihez bárki fejleszthet widgetet.

Igazából a cikket ezért az oldalért írtam, hogy szerintetek milyen irányba induljon el a fejlesztés, mit csináljunk meg leghamarabb, mi az amit leginkább vártok egy ilyen oldaltól?

Azóta történt

  • Apple Airport Express (2012)

    Mit tud az Apple legkisebb routere, ami végülis egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítője?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.