2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hírláz bemutató

Egy fejlesztésünkről kérnénk a véleményeteket

[ ÚJ TESZT ]

A kezelői felület

Az oldal kezelői felületét a lehető legegyszerűbbre terveztük. Három részre osztható: fejléc, hírek és a jobb oldali widget mező.

Fejléc

A fejlécet próbáltuk a lehető legvékonyabbra tervezni, hogy a lehető legkevesebb helyet vegye el a tartalomtól. Itt található a rendszer logója, a dátum és az aktuális névnap, (amire kattintva a névnapnak megfelelő facebookos ismerősök jelennek meg, hogy fel tudjuk őket köszönteni) a különböző opciók és kicsit lejjebb pedig egymás mellett a hírstílusok.

Az opciókon időzzünk el egy kicsit. Minden egyes opcióra (pl. Kedvencek) kattintva egy látványos animációt követően előjönnek a megfelelő lehetőségek. Pl. a Beállításokat villámgyorsan érhetjük így el, amire külön büszkék vagyunk.

A Kedvencek alatt kedvenc weboldalainkat állíthatjuk be, amelyeket később a Kedvencek nevű widget alatt érünk el.

Beállítások alatt minden hírstílust külön testreszabhatunk (mindig az aktuálisat) valamint néhány megjelenítésbeli és hírekkel kapcsolatos beállítást is megejthetünk, amennyiben regisztrálunk.

Saját hírforrás panel alatt saját hírforrásokat adhatunk hozzá a hírek összetételéhez. A hírforrás priorítását egyszerűen csúszkákkal állíthatjuk, ha pedig olyan hírforrást adunk hozzá, ami már szerepel a rendszerben hibaüzenetet kapunk. Maximum 10 oldal adható hozzá, de lehet közte külföldi oldal is.

Bejelentkezés / Regisztráció pont alatt regisztrálhatunk illetve bejelentkezhetünk. Regisztrálni érdemes, hiszen így az otthon összeállított hírösszeállításunkat bárhol elérhetjük (pl munkahelyen), ráadásul biztos lehetsz benne, hogy nem küldünk neked semmilyen hírlevelet vagy hasonlót (sokakat ez tart vissza a regisztrációtól), az email cím mindössze az elfelejtett jelszavak miatt kellhet majd a jövőben.

Megosztás menüpont csak regisztrált felhasználóknak jelenik meg. Itt tudjuk az alapértelmezett hírösszeállításunkat megosztani másokkal, néhány egyszerű lépéssel. Tudunk készíteni egy adott téma köré épülő híroldalt, vagy bármilyen más (saját szájízünk szerint beállított) híroldalt is.

A megosztott oldalunk látogatottságát is nyomon tudjuk követni, illetve közösségi oldalakon egy kattintással megoszthatjuk a híroldalunkat.

Keresőt is használhatunk erre ráadásul két lehetőségünk is van. Az egyik ha a jobb felül található "Kereső" opcióra kattintunk. Ekkor látványosan előjön az általunk fejlesztett Bluu kereső felülete. A későbbiekben ezen a téren is fejleszteni szeretnénk. Az egyik ilyen lesz, a keresési javaslatok megjelenítése, a másik pedig, hogy a sajátunkon kívül több keresőt (Google, Johu, Bing) is integrálunk.
Egyébként a Bluu keresőt a kereső widgetről is elérhetjük.

Hírek felülete

Ez volt számunkra a legnagyobb kihívás, hiszen egy programnak nehéz versenyezni egy hús vér főszerkesztővel.

Legelső sorban a hírstílusnak megfelelő legfrissebb hír szerepel, nagyobb címmel, képpel és betűmérettel, mint a többi hír. Mellette a Most történt kiscím alatt a legfrissebb hírek időrendben függetlenül a beállításoktól, tehát ez minden rovatnál ugyanaz, kizárólag az időrend számít.

A második sortól kezdve a normál hírek jelennek meg. Minden hír azonos méretű helyen látható, a hírláz saját hírei mellett pedig a hír kategóriájára jellemző címke is van (a saját hírforrásból érkező híreknél nincs). Néhány hírhez kép is kapcsolódik, a rendszer természetesen ezt is megjeleníti.

Widgetek

Jobb oldalt az oldalt sokoldalúbbá tevő widgetek vannak, szabadon átrendezhetőek, tartalmuk a mindenkori felhasználói beállításokhoz igazodnak. Nézzünk néhányat köztük:

1. Időjárás
Természetesen a mai, holnapi és holnaputáni időjárást jeleníti meg. Ha regisztrált userként lépünk be akkor a saját lakhelyünkét, ha nem akkor Budapestét.

2. TV műsor
A most látható, illetve a nemsokára kezdődő TV műsorok láthatóak benne. Négyféle összeállítással kedveskedtünk. Az első egy általános, mindenféle műsort tartalmazó összeállítás, a második a közelgő focimeccseket tartalmazza, a harmadik a filmek szerelmeseinek jöhet jól, a negyedik pedig kifejezetten nőknek szóló műsorokat jelenít meg.

3. Twitter trendek
Itt a közösségi trendek láthatóak a yamm.hu jóvoltából. A rendszer híreket is kapcsol a közösségi trendekhez, hogy lásd mit tárgyalnak ki éppen a twitteren. A közösségi trendek a hírek sorrendezésénél is fontos szerepet játszanak.

A hírek kapcsolása a twitter trendeknél

4. Jegyzettömb
Ide jegyzeteket menthetünk el maximum 4000 karakterig. A jegyzetek mentése automatikus, a megírt szöveget pedig akár ki is nyomtathatóak és elküldhetőek emailben akárhová.

5. Valutaváltó
60 féle valuta átváltása egyszerűen.

6. Egyéb widgetek: csak felsorolásképpen: Iwiw, Citromail, Freemail, Gmail, Hotmail, Yahoo mail belépő widget, Vállalkozói widget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Apple Airport Express (2012)

    Mit tud az Apple legkisebb routere, ami végülis egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítője?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.