2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Elephone P8 – a telefon

A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

A hátlapra egy 21 megapixeles Sony IMX230 szenzor került, amihez f/2.2 apertúrájú optika, egy PDAF-autofókusz, valamint dupla LED-es villanó is tartozik. Az előlapi kamera 16 megapixeles, amelybe egy Samsung S5K3P3 szenzor került. Mindezt megtámogatták még hangzatos nevű segédfénnyel (Soft Selfi Flash) és külön Night-selfi algoritmussal is, szóval szelfi-bajnokok hajrá. Mozgóképet rögzíthetünk akár 4K felbontásban 30 képkocka/másodperc sebesség mellett.

Az AOSP alapú kamera szoftver kicsit ódivatú, eljárt felette az idő. Ennek ellenére elég jól konfigurálható, manuálisan állítható a fehéregyensúly, az élesség, a színezettség, a telítettség, a fényerő és a kontraszt. Az ISO érték szabályozható, van RAW (.DNG) támogatás, HDR mód, panoráma mód, de olyan fotót is készíthetünk, amin mind a két kamera képe látható. A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek.

A képek teljes méretben itt láthatóak.

Az elkészült képek jó minőségűek, a színeket jól visszaadja, a képek élessége nagyon jó, a részletek nem vesznek el. A dinamikatartomány közepes, a vonalélesség pedig átlag feletti. Éjszaka már a zaj és a kromatikus aberráció is felüti fejét, az apertúra nem teszi lehetővé, hogy gyenge fényviszonyok között is érdemi fotókat lehessen készíteni.

Zenehallgatásra – mily meglepő – AOSP alapú verzió jut, bár a feladatát tökéletesen ellátja, érdemes lecserélni egy modernebb verzióra, ahogy a „kőkorszaki” kamera alkalmazást is. Az RDS képes FM-rádió sem maradt ki a felhozatalból. A multimédiás hangszóró nem szól rosszul, a fejhallgatóra a kategóriának megfelelő dinamikájú és részletességű hang jut.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.