2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Elephone P8 – a telefon

A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

Így 2017. év vége felé, a kávamentes trend berobbanása után, már szinte klasszikusnak számít a unibody fém testbe zárt P8 külső kialakítása. A vékony oldalkerettel, a lekerekített sarkokkal, 153,9×75,5×9,5 milliméteres méretekkel és 186 grammos tömeggel tökéletesen pariban van, a hasonló méretű kijelzővel szerelt kategória társakkal.

Az előlapot 2.5D kialakítású üveg védi, alá egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású JDI LTPS panel került. A maximum fényerő korrekt, a kontraszt szintén, a betekintési szögekkel nincsen semmi gond, ahogy az érintésérzékeléssel sem.

A kijelző fölött a többszínű értesítési LED, a közelségérzékelő szenzor, a beszédhangszóró, és az előlapi kamera mellett még egy LED villanó is helyet kapott, ami elég ritka ebben az ársávban. A kijelző alatt találjuk a lenyomható, és egyben érintésérzékeny felülettel bíró Home gombot, ami több feladatot is ellát. Egyrészt ide építették be az ujjlenyomat-szenzort, amellyel 10-ből minimum 9-szer sikerült feloldani mindenféle gond nélkül a telefont. Másrészt a virtuális kezelőgombokat is képes helyettesíteni, amelyekre egyébként ha nincsen szükség, kikapcsolhatóak.

A felső élen landolt a 3,5 mm-es jack csatlakozó, az alsó részen pedig kétszer hat apró furat látható, melyek közül csak a baloldaliak alatt található hangszóró. Ugyancsak itt keresendő a 2.0-s microUSB rendszercsatlakozó aljzat, mely OTG kompatibilis.

Jobb oldalon a hangerő szabályzásra szolgáló billentyűk és a OnePlus modellekből ismerős, enyhén lötyögő kétállású némítógomb figyelhető meg. Bal oldalra a SIM tálcát – amelybe két nanoSIM-kártyát, vagy egy nanoSIM-et és egy microSD-t lehet behelyezni – és a bekapcsológombot helyezték el. A hátlapon alul és felül az antennacsíkokat, a hátlapi kamerát, a kéttónusú LED villanót, valamint a márkajelzést láthatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.