2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Elephone G9: meglepő teljesítmény az alsó szegmensben

  • (f)
  • (p)
Írta: |

4.5", 64 bites CPU, Dual SIM, LTE, SD kártyahely, LED villanó, 8Mp kamera 100 dollár alatt?!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A specifikációba az árat figyelembe véve nem nagyon tudok belekötni, talán az akksija lehetne kicsit nagyobb. A méret és a kinézet pedig, mint mondtam, számomra pont ideális, nem szeretem az 5"-os és még nagyobb tepsiket. A Mediatek nálam már bizonyított, míg a Snapdragon 400-zal szerelt Moto G-m navigáció alatt többször is kilépett túlmelegedés miatt, addig a 6735 sima verziójával szerelt Sony E4g a nyár legforróbb heteiben simán bírta a szélvédő mögött Horvátország tengerpartjáig és vissza.

A G9-es 6735M CPU-jában az M betű a gyengébb grafikus magot jelzi, nálam ez nem lesz hátrány, sőt ezáltal állítólag némileg energiatakarékosabb is a rendszer, ami ellensúlyozhatja a csak közepes méretű akkumulátort. Akkor lássuk végre, mivel is van dolgunk!

A telefon egy ilyen egészen ízléses tokban érkezett.

A kiegészítők között mindössze egy USB kábellel, és az EU töltőfejjel találkozhatunk, valamint apró meglepetésként egy kijelzővédő fólia már fent volt a készüléken, egy másik tartalék fóliát pedig mellékelten küld a készülékhez a hongkongi gyártó. Apró figyelmesség, de - ahogy azt a csomagoláson olvasható mottó is hirdeti - valóban kellemes meglepetés, legalább nem kell utólag keresgélni és rendelni, az első perctől védve van a kijelző.

A telefont körbejárva, sok meglepetéssel nem találkozhatunk, a vezérlőgombok a Motorola telefonokkal ellentétben nem a kijelzőből vesznek el, hanem az alatt vannak, és nem kaptak háttérvilágítást. Felül egy Jack csatlakozó, alul a microUSB, jobb oldalt pedig a hangerő és a bekapcsoló gombok kaptak helyet, a bal oldal üres. A gombok nem lötyögnek, nyomáspontjuk jó, a hátlap a korábban említett E4g-vel ellentétben szintén nem lötyög, pont passzentos. Az összeszerelés minősége meglepően jó, Moto G szintű, ami azért össze van rakva rendesen!

A mérete számomra tökéletes, a Z3 Compact-omhoz hasonló méretekkel rendelkezik, bár egy kicsit vastagabb, de a lekerekített szélek miatt nem tűnik bumfordinak, nagyon jó a fogása. Maximális fényerőben nem kell szégyenkeznie a telefonnak, igaz napsütésben a Sony sem éri el az AMOLED-es telefonok szintjét, és ennél is kell azért hunyorogni, ha látni szeretném a kijelző tartalmát.

A felbontás viszont már épp határeset, vagy inkább az alatt van, itt már látszik a különbség a két telefon közt, pedig a Z3C 1280x720-as kijelzője sem egy PPI rekorder.

A képminőség - talán pont a felbontás miatt is - szintén jóval gyengébb, az IPS panel ellenére nem túl nagyok a betekintési szögei sem. A kijelző messze a legnagyobb gyengesége a telefonnak, de ne felejtsük el, melyik kategóriáról beszélünk. Nagyon nem is vártam mást, érzésem szerint az E4g-nek is szebb képe volt, de átlagos felhasználásra azt mondom, hogy ez is megfelelő.

A telefon szerencsére meglehetősen kevés bloatware appot tartalmaz, egy Elephone service menüpont, egy Vezeték Nélküli menüpont (OTA FW frissítésre szolgál) és egy egészen jól használható Fájlkezelő jelenti az extrákat, ettől eltekintve gyakorlatilag majdhogynem stock Androidot kapunk. A különböző szoftveres lehetőségek kivesézésétől ezért el is tekintenék, pár fotót viszont lőttem vele, és a gyári Zene programot is kipróbáltam, lássuk mire képes a készülék!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.