2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Elephone G9: meglepő teljesítmény az alsó szegmensben

  • (f)
  • (p)
Írta: |

4.5", 64 bites CPU, Dual SIM, LTE, SD kártyahely, LED villanó, 8Mp kamera 100 dollár alatt?!

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

A telefon azt hozza, amire ebben a kategóriában számítani lehet, sőt bizonyos értelemben talán kicsit többet is. Jó összeszerelési minőség, jó specifikáció, közepes (úgy is mondhatnám, hogy a kategóriában megszokott) kamera és kijelző. Biztosan vannak más kínai gyártónak is jó készülékei ennyiért, de én nem ismerem annyira ezeket. A G9-et ahogy írtam, hirtelen felindulásból és kíváncsiságból rendeltem, továbbá a Moto G iránti nosztalgiából, mert nagyon tetszik ez a forma és méret.

Szerencsére a telefon nagyon jól visszaadja a Moto telefonok kavics-szerű formavilágát, az újabb verziójú Moto G-k viszont (az X-ek meg főleg) már nem fértek be a nekem megfelelő 5" méret alá, a Moto E pedig még egy ilyen gyér LED segédfényt sem kapott. És ami még sokaknak igen fontos lehet, hogy amíg a Motorola telefonjainál gyárilag nincs, addig itt alapból van magyar nyelv!

A G9 nekem alapvetően tetszett. Igaz, a hazai beszerzés lehetősége híján - és így a bonyolultabb garanciáztatás miatt - sokaknak nem lesz számításba vehető opció. Aki itthon is beszerezhető, megbízható telefont keres, annak én még némi spórolást tanácsolok, és helyette a kissé drágább (36-40e Ft körül induló) LG L90-et vagy a Sony E4g-t tudnám ajánlani. Viszont aki nem riad vissza a külföldről rendeléstől, elegendő neki az 1GB RAM, a közepes kijelző és kamera, az szerintem nem jár rosszul vele. Kezdő androidosnak, átlagos igényű usernek, tartalék telefonnak tökéletes választás.

Elephone G9 honlapja

Köszönöm, hogy elolvastátok, az esetleges észrevételeket a hozzászólásokban, egyéb hibákat pedig PÜ-ben várom!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.