2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy munkagép: ThinkPad W520

Egy munka céllal vásárolt notebook tesztelése a PH!-s hagyományok szerint.

[ ÚJ TESZT ]

Egyéb

A gép fel van szerelve egy halom, számomra nem annyira értett vagy ismert cuccal is. Úgy kb. ezen a szinten veszem hasznosnak is, de ha már benne van, nem tudom kivésni belőle.

Az egyik ilyen, az ujjlenyomat scanner. Állítólag jó, működik is, állítólag linux alatt is, de ez így marad ebben a formában.

A másik, a kijelző panel kalibrálója. Ha már ilyeneket raktak bele, a zoknimat is kimoshatná... :) A kalibrálás úgy működik, hogy el kell indítani a kalibráló programját, rá kell csukni a fedelet. Csinál valami tűzijátékot a kijelzőn, miközben a kalibrálóval digitalizálja, hogy mit lát belőle. Majd megkérdezi, hogy mire fogom használni a gépet és eszerint javasol egy színhőmérsékletet + hozzá tartozó kalibrált beállítást. Ezen el is bukik a dolog, honnan tudjam, hogy melyik az, amit akarok. Mindegy, kalibrált egyet, oszt jól van :)

Az n-es wifi teszteléséhez éppen nincs itthon kéznél AP, de majd egyszer. G üzemmódban 16Mbps-ig jutottam, de ez egy terhelt környék, itt nehéz jó eredményt elérni. 2.4Mbps-t stabilan vitte még így is, panelban, falon keresztül.

Elvileg járt hozzá Windows7, Prof. ed., de annak a talprarugdalásához nem volt még elég időm,meg igényem se...

A gép maga egy semmi vacak dobozban érkezett, volt mellette pár papír, kb. a help web url-je, semmi értékelhető. Egy darab install diszk, kézikönyv, platina rudacska sem esett ki a dobozból. Meg van hozzá egy tégla méretű táp. 20 volton 170 watt. Nem baj, úgyis gyúrni kellene már... Azért ez a csomagolás szerintem nem egy nagyvállalati gép szintje.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.