2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy munkagép: ThinkPad W520

Egy munka céllal vásárolt notebook tesztelése a PH!-s hagyományok szerint.

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatok, konklúzió

Még alig pár hete van nálam, de már jártam úgy, hogy kellett minden, ami benne van. Örülök, hogy ezt a konfigot kaptam, nem egy gyengébbet. Itt-ott már látszik rajta a kiképzés: poros szegény. Így jár, ha olyan helyre kell mennem, ahol még áram sem mindig van, nem még pormentes környezet.

Teszteltem már jávás fejlesztői környezettel, jáva szerver vm-en futott rajta netbeans, tomcat, plusz a hozzá tartozó adatbázis, néhányszor 10 millió rekorddal. Elég jól bírta a terhelést, nyilván a diszkje nem egy enterprise szintű lemezalrendszer. De ezzel tapasztaltam azt, hogy nyomom, klikkelek, és teljesen jól működik az asztali géphez képest.

A másik, számomra meglepő tapasztalat az volt, hogy rátettem a debian testinget, a wheezy-t, és minden működik out of the box. Hoppá. Ilyet még nem láttam, hogy suspend-től kezdve erikfiáig minden megy, egy szál konfig átfaragása nélkül.

Ha megbízhatóságban hozza az elődjét, akkor elégedett leszek vele és azt fogom mondani, hogy megérte.

Update: Ez a cikk pihent egy kicsit, különösebb ok nélkül. A gép már több, mint egy éve nálam van, kiválóan teljesít. Szerintem jó vétel volt, megint megvenném, ha ilyen feladatkörre notebookra lenne szükségem.

Azóta történt

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.