2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy munkagép: ThinkPad W520

Egy munka céllal vásárolt notebook tesztelése a PH!-s hagyományok szerint.

[ ÚJ TESZT ]

A konfig

- Lenovo ThinkPad W520, 428426G
- Intel Core I7-2620M @ 2.7 GHz
- 2 x 4 GB RAM
- 500 GB-os Seagate 2.5"-os SATA diszk
- dvd író
- full hd kijelző
- dupla videó: a prociba beépített és egy Nvidia Quadro (1000M ?)
- tapipad 2 gombos,
- pöcökegér, 3 gombbal
- n-es wifi
- bluetooth
- Ericsson 3G modem

A gép rendkívül masszívnak látszik, nem nyeklik-nyaklik. A zsanérok olyanok, mintha követ kellene törni velük. Szép nagy, vaskos fémzsanérnak néznek ki. Maga a kijelző és az alapgép, szerintem, nem fog elcsavarodni. Ráadásul nem egy ujjlenyomat gyűjtő, sokkal kevésbé piszkolódik, mint mondjuk egy tablet.

Kisebb probléma van vele, a billentyűzet teteje púpos. Nem nagyon, de azért ilyen árszinten ez púpos. Attól tartok, amikor szétkapták, hogy beletegyék a 3G modemet, nem jól rakták össze. Ezt a békát le fogom nyelni, ha nehezen is...

Maga a billentyűzet jó. Meg kell szokni, hogy ez teljes méretű, milliméterre olyan széles, mint az asztali gépem klaviatúrája. Gépelni jó rajta, teljes magyar kiosztású. Ráadásul pont úgy raktak rá mindent, mint ahogy az eredeti ibm szerver billentyűzetekre szokás, emiatt se kell átszoknom.

A gép egyik oldalán van 2 USB 3.0-s aljzat, ezzel már próbáltam 3.0-s külső merevlemezt hajtani, nem ment. Nem ad le elég áramot a diszknek. A hátulján van egy 2.0-s aljzat is, azzal ment ugyanez a lemez. A szokásos egyéb lomok, gigás ethernet, analóg modem, fejhallgató csatlakozó van rajta. Külön dedikált mikrofon bemenet nincs, de a kijelző alatt van két, sztereó mikrofon és a fejhallgató kimenet is négy pólusú, ott van a mikrofon bemenete. A kijelző fölött van a szokásos lámpa, ezt nagyon bírom :)

Van vga kimenet, meg két másik, amit csak saccolni tudok. Az egyik esata-nak tűnik, a másik displayportnak. Van még egy halom más kimenet is, angolul tudók itt megnézhetik.

A kijelzője jó. Vitán felül, ez kiváló kijelző, függetlenül attól, hogy lövésem sincs, milyen technológia. Géza féle ránézéses módszerrel ez jó. Ha a Debian termináljában nem állítom át a betűméretet, akkor 208x54-es terminál fér el rajta. Vagy kettő kisebb, egymás mellett. Ez pedig nagy előny, ha egyszerre kell túrni két hálózati eszköz konfigját. Ez volt a fő kifogásom a régi ellen, azzal ez nem ment.

9 cellás akkumulátor csomag volt benne gyárilag, kutyák dobálására alkalmas eszköz. Azt nem tudom, hogy intézték, hogy gyárilag kotyog benne a gyári csomag, de kotyog. A csatlakozás nem szakad meg, de ennél jobb megoldást is el tudnék képzelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.