2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Egy máltai augusztus, avagy a macskaparadicsom

A Budapestnél is kisebb méretű Málta Európa egy sajnálatos módon nem emlegetett gyöngyszeme.

[ ÚJ TESZT ]

Bendőbe való

Hát, Málta nem egy gasztronómiai birodalom. A fő vonal: burger, pizza, pasta.

Ijesztően hangozhat, de ez van valóban. Nagy szupermarketet ne keressen az ember. 3 Lidl-t talált a Google Maps, ha jól rémlik. A szálláson érdemes megkérdezni, hogy merre van a legközelebbi, de ha Gzirában, Sliemmában vagy San Juliannban száll meg az ember fia, akkor a Tower nevű helyett kell keresni Sliemma és San Juliann között. A kisboltok hozzák a nyugat-európai színvonalat, de a helyi szupermarketben már magyarbarát árakon lehet vásárolni.
Jó tanács: Gyümölcs terén már volt, hogy jobban megérte utcai árustól venni, mert olcsóbb volt.

Pár ár:
Ásványvíz (2 l): szobahőmérsékletű 1 EUR, hűtött 1,5 EUR.
Kinnie (2 l): hűtött 2,35 EUR volt. Itt makacsul ragaszkodtunk a hűtötthöz, mert megváltás volt az a keserű. (Párom szerint a Jagerre hasonlít, pici naranccsal.)
Felvágott, sonka: 15-20 EUR/kg. Persze szeleteltet vásároltunk, de én ezt néztem.
Fehér, szeletelt kenyér: 1 EUR/kg. Volt magvas és teljes kiőrlésű is, kicsit drágábban.
Dinnye: kisboltban és utcai árusnál 1-1,5 EUR/kg. Szupermarketben 0,5 EUR/kg.

Az éttermekben természetesen a fent említett burger, pizza, pasta szentháromságon kívül voltak steakek, halak, nyúl- és bárányhúsok. Utóbbi kettő állítólag a máltaiak kedvence, de itthon se mindenki marhából készíti a pörköltet. Ízvilág nem volt rossz, de nem is volt egyszer se az az érzésünk, hogy minden falat után még ízlelgetni kell a csodát. Szerencsére az adagok istenesek voltak.

Néhány ár átlagban.
Pizza: 8 EUR. Ezért egy kb. 32 centis pizzával kecsegtetnek.
Burger: 10 EUR
Pasta: 8 EUR
Steak, nyúl- és bárányhús: 15 EUR

A víz fontosságát kiemelném. Csapból medencevíz jön. Aki járt uszodában és nyelt az erősen tisztított vízből, az tudja. Aki nem, annak nem ajánlom. Lehet sóherkedni, de akkor is meg fogja venni az ember a vizet a boltban, mert egy héten át nem lehet azt inni. Fogmosásra és tisztálkodásra jó. Sehol nem olvastunk olyat, hogy megbetegedtek volna a víztől.

Bor: Több helyen is kóstolhattunk bort, de a száraz bor kedvelői örülhetnek. Az édes is olyan száraz volt, mint a sivatag. A bornak nem volt igazán markáns íze. Lehet, hogy vizezett bort kaptunk. Talán a hajós túránkon volt a legintenzívebb ízű bor, de ott meg a nap miatt kockázatos volt inni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.