2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

DOOGEE Turbo DG2014 - Mindenből a közepe

A Doogee Turbo egy igényesen összerakott, de azért láthatóan kínai telefon, aminek két kártyás kialakítása sokaknak hasznos lehet.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, adatátvitel, GPS

A hátlapra került 13 megapixeles kamera 5 tagú lencserendszert kapott, amivel a telefon pontosan és gyorsan fókuszál. A kamera alatt elhelyezett LED villanó diffúzora szépen szórja a fényt. A legtöbb telefon inkább előre irányítja a fényt, a Turbo villanója egy körülbelül 160°-os kúp mentén szórja azt ugyanolyan fényerővel. Zseblámpaként használva szélesen bevilágíthatjuk magunk előtt vele az utat.

A kamera szoftver leginkább a szokásos képmódokat tartalmazza: kép, HDR, szép arc, panoráma, automatikus jelenetválasztás, mosoly felismerés, expozíció sorozat. Ezen kívül készíthetünk sorozatfelvételt körülbelül 6 kép/másodperccel. Használhatjuk még az úgynevezett MAV módot, amivel egy tárgyat körüljárhatunk, miközben a kamera több felvételt készít, amit a szoftver összefűz egy pörgethető képbe. A beállítások között lehetőség van expozíció, szín, fehéregyensúly, és képmódok módosítására.

A képeket mind automata módban készítettem, és a minőségük abszolút pozitív benyomást gyakoroltak rám. A színek szépek, torzításuk nem jelentős. A dinamika tartomány magas, csak nappal szemben sikerült beégetni az eget. Az aluljárós képeken egy kis mosódás már észlelhető, de egyik sem olyan mértékű, hogy problémát okozzon. A képek a sarkok felé itt is érezhetően romlanak, de ez minden fényképező gyenge pontja. Az olcsóbb telefonok kategóriájában bőven helytáll, talán egy kategóriával feljebb is.
Videózás terén 1280x720 pixelre számíthatunk, bár több helyen írnak a specifikációk 1080p-t, a felbontásra vonatkozó beállításokat nem találtam a videó beállítások menüpontban.

Videó minta alap beállításokkal

Videó minta digitális képstabilizálással

Zenei fronton alap Android dolgokra lehet számítani. A zene lejátszó teljesen gyári, de a legtöbbeknek úgyis van saját kedvencük. Rádió van, RDS-t kapunk, csak fülessel indul el de gyorsan hangol, és állomásokat is tárol.

A készülék két SIM-kártyát képes fogadni, dual standby módban. Érdekes, hogy az egyik SIM-slot micro, míg a másik mini (normál) SIM fogadására alkalmas. Így ha valaki egy SIM-mel használná, akkor nem feltétlen kell adapter, vagy SIM vágás után néznie. Mindkét kártyáról használható az adatkommunikáció, de persze egyszerre csak egyről. A második SIM ilyenkor csak 2G-n kommunikál.

Adatkommunikációból a 3G a maximum, amivel számolhatunk. Wi-Fi szabványok közül b/g/n támogatott, a Wi-Fi antenna erejével elégedett vagyok, ritkán jelez teljes térerőt, de ott is találtam jelet, ahol más telefonnal nem mindig.

A készülékbe épített A-GPS vevő adatkapcsolat esetén nálam maximum 8 másodperc alatt pozícionált, hidegen indítva és a jeltartással sem volt probléma. Ezeken kívül természetesen, egy ismeretlen verziójú Bluetooth kapcsolat is rendelkezésre áll.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.