2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

DOOGEE Turbo DG2014 - Mindenből a közepe

A Doogee Turbo egy igényesen összerakott, de azért láthatóan kínai telefon, aminek két kártyás kialakítása sokaknak hasznos lehet.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, felépítés, kijelző

A készülék viszonylag vékony felépítésű, a gyártó szerint 5,5 mm vastag. Ez igaz is a lecsapott széleken, de középen, a legvastagabb ponton ez inkább 7,8 mm. Ebből már csak a hátlapi kamera nyúlik ki egy kicsit. A kijelző OGS technológiával készül, így egy üveglappal kevesebből épül fel, mint a hagyományos megjelenítők, ami hozzájárul a vékonyabb telefon kialakításhoz, és még 10%-kal több fényt is ereszt át.

Az öt érintést megkülönböztetni tudó 5 hüvelykes HD IPS kijelző a 142x70 mm-es előlapon foglal helyet. IPS megjelenítőhöz méltóan a színek valósághűek, a betekintési szög 170° feletti.

A panel háttérvilágítására nem lehet panasz, fényereje kiváló. Nagyon ritkán van szükség a maximumra kapcsolására. A legtöbbször automata fényerőn használom, bár az automata fényerő állítás kissé túlbuzgón végzi a munkáját, nem rest minden másodpercben igazítani a fényerőn, ami egyes fényviszonyokban bosszantó lehet.

A beszédhangszórótól balra az 5 megapixeles (szerintem inkább 2 MP + interpoláció) előlapi kamera foglal helyet, jobbra pedig a szenzorok. Visszajelző fény sajnos nincs.

A kijelző alá a szokásos Android gombok vannak felfestve. Mivel megvilágításuk nincs, a sötétben való kezelésük kis megszokást igényel, cserébe közvetlen napsütés esetén is jól látszanak.

Az egész telefon felépítését és merevségét az a fém keret határozza meg, ami a kijelző alatt fut végig a készülékben. Ezt hangsúlyozandó a telefon oldalpaneljei is felcsavarozott fém lapok fém gombokkal. Az összeszerelés minőségével nagyon elégedett vagyok, az egész készülék nagyon egyben van, és egy darabból öntöttség érzését adja. Az egyetlen felróható dolog talán az a fél milliméteres légréteg, ami a felhelyezett hátlap és az akku között van, így a hátlap középen egy picit benyomható.

Én a sárga hátlapú modellt választottam, félfényes pontmintás festett hátlappal. Az alul szimmetrikusan elhelyezett hangszórórácson át hangosan és tisztán szól a beépített hangkeltő. A mellette lévő kis dudoroknak köszönhetően asztalra téve sem halkul el nagyon.
Feljebb a fém keretbe foglalt kamera dudorodik szögletesen, hangsúlyozva a telefon derékszögű dizájnját. Alatta a diffúzorral ellátott LED villanó.

A micro-USB csatlakozó a készülék tetején középen került elhelyezésre, tőle jobbra a 3,5mm-es jack. Nekem szokatlan módon, a telefon bal oldalára került a bekapcsoló gomb.

A telefon jobb élén kaptak helyet a szintén fémből készült különálló hangerő gombok, a készülék aljára már csak a mikrofon jutott. A mikrofon teljesen ki van tolva a bal szélre, ami érthető, hiszen így esik legközelebb a jobb kézzel telefonáló többség szájához, de érdemes rá figyelni, mert az ember könnyen letakarja a kisujjával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.