2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Doogee DG350 - Pixelek 34 ezerért

Vajon a spórolás manifesztációja, vagy egy vállalható társ a mindennapokhoz a meglehetősen fiatal gyártó terméke?

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, zene

Hmm, és megint csak hmm...

Ez a kamerának szól, mert egyszerűen nem tudom hova tenni. A Doogee 8 megapixelt emleget, de élek a gyanúperrel, hogy ez bizony csak egy 5 megapixeles érzékelő lesz interpolálva. Bizalmatlanságra ad okot az is, hogy néhány webshop 5 megapixelt emleget, és láttam olyan fotót is, amin az AnTuTu is 5 megapixelt írt. Az ugyan Umi X1 Pro volt, de ugyanaz a kettő.

Megapixel ide vagy oda, a képminőség borzasztó. Nem vagyok nagy szakértő fotózás tekintetében, de nagyon kellene finomítani a dolgon. Elmosódott, beégett képeket kapunk. Makró módban képes egyedül értékelhetőt alkotni. Íme pár tesztfotó:

Egyébként a kamera alap droidos, van HDR, Beauty, Panorama mód, állítható ISO és egyéb nyalánkságok, de így nem sok értelme van. Bízom benne, hogy a Doogee javítja ezt a hibát egy frissítéssel. Videót egyébként full HD-ban rögzít, 30 FPS mellett. Minősége a képekhez képest rendben van, de esküvői videót azért ne akarjunk vele rögzíteni.

Zenei oldalról viszont már valamivel jobb a helyzet. A gyári lejátszó az alap dolgokat tudja, de nyilván mindenkinek van kedvenc applikációja erre a célra. A hangminőség saját fülesével gáz, viszont normális fülessel elfogadható.

Nekem egy American Audio ETR1000 fejhallgatóm van, eltűntek a basszusok, hangerő rendben, viszont a magas hangok mintha picit tompák lennének, és teljes hangerőn torzít. Összehasonlításképp ugyanazt az mp3 fájlt meghallgattam az Asus táblagépemen is, és tényleg szebben szóltak a magas és mély hangok, mint a Doogee-n. Itt mókolnom kellett picit Mobileuncle Tool-al, de sikerült beállítani.

Videólejátszós dolgokat nem teszteltem, mert őszintén szólva nem szoktam egyáltalán sorozatot, vagy filmet nézni telefonon. Az általa rögzített full HD videót minden további nélkül lejátszotta gyári lejátszóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Zopo ZP998, egy nagyképű kínai

    Avagy hogy jutottam oda, hogy egy kínai nyolcmagos telefont vásároljak, miként éltem vele, majd hogy szakadt meg kapcsolatunk...

  • CUBOT X6 – A sokmagos

    Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

  • Xiaomi Hongmi: átgondolt mobil, elgondolkodtató ár

    A hasonló MT6589T telefonokhoz képest drágának mondható, de kárpótol például a jó kamera, a tetszetős kinézete.

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.