2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot Quest Lite

A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

[ ÚJ TESZT ]

HARDVER, SZOFTVEREZETTSÉG

A gépházban a MediaTek Helio A22 rendszerchip dolgozik, mellyel a Xiaomi Redmi 6A-ban találkozhattunk először tavaly júniusban. A lapka a TSMC 12 nm-es node-ján készül, amely kis lapkaméretet, illetve alacsony fogyasztást biztosít. Technikai értelemben felfogható a nagy testvérben ketyegő Helio P22 butított verziójának. A fő különbség a Helio P22 és az A22 között, hogy előbbiben nyolc, míg utóbbiban négy ARM Cortex A53 processzormag található, melyek maximum 2 gigahertzes órajelen üzemelhetnek. A belépőszintű megoldást a Qualcomm Snapdragon 400-as sorozata ellen küldi harcba a tajvani gyártó.

A grafikai egység szerepét a PowerVR GE8300 GPU tölti be. A 3 gigabájt rendszermemória az esetek túlnyomó többségében elég akár többablakos munkához, vagy gyakori lapváltásokhoz. A 32 gigabájtos belső tároló sem tűnik kevésnek, amelyből 25 gigabájt érhető el az első bekapcsolás után, a többit a rendszer maga foglalja le. Bővíteni a megszokott módon, a dual SIM-képesség feláldozásával lehet.

Az általános rendszersebesség az esetek többségében jó, nyilván nem ezen fogunk villámgyorsan Fortnite-ozni, de az összes általános alkalmazás és egyszerűbb játék rendesen futott, melegedés nélkül, az elfüstölés legkisebb jelét sem mutatva. Ugye az megvan, hogy a processzorok füsttel működnek? Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.

Az előbbi humorbomba bevetése után nézzük meg, hogy mi a helyzet szoftveres fronton. A módosításoktól mentes Android 9.0 Pie operációs rendszerben – ebben a készülékben – a funkciók és kényelmi szolgáltatások igen szűkösek. Tulajdonképpen nincs semmi plusz, mint például a dupla koppos ébresztés, intelligens asszisztens, vagy bármi, ami a felhasználói élményt fokozná. Fölösleges vagy zavaró alkalmazások sem rontják el a használatot, lényegében full fapadon száguld a zöld robotos rendszer.

Ajánlatos itt is, ahogyan a Quest esetében is befáradni a 0-24-ben nyitva tartó Play Áruházba és kedvenc alkalmazásainkkal kicsit személyre szabni a Quest Lite telefonunkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.