2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot Quest Lite

A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

[ ÚJ TESZT ]

BEVEZETŐ, TARTOZÉKOK

A Cubot King Kong 3 és a Cubot Quest extrém körülmények között és a mindennapi életben is bizonyította azt, hogy mire képes. Mind a két telefon a munkámból adódóan tűzön-vízen át elkísért – ezt akár szó szerint is érthetjük – vagyis nem voltak kímélve. A King Kong 3 teszt óta fél év telt el és King barátunk remekül helytáll egy tűzoltó kolléga kezében, aki azóta is használja. Az utódból, a Questből két darabot rendeltünk. Az egyik szakmán belül, azaz tűz közelben maradt, a másik egy asztalos üzemben éli fűrészporban gazdag életét és köszönik szépen, jól vannak.

A Cubot Quest Lite koncepciója rémesen egyszerű. Úgy néz ki, mint a drágább verzió, vagyis mindenből kapunk egy keveset, csak kicsit gyengébb elemekből összeállítva. A tesztidőszak során arra kerestem a választ, hogy hogyan sikerült az „olcsóbbítás”, azaz, hogy mennyire jelent kompromisszumot a Lite verzió megvásárlása.

A takarékoskodás nyomai már a csomagoláson tetten érhetőek. A nonfiguratív minták dobozra nyomtatásának mellőzésével sikerült már a legjelentéktelenebb helyen is pénzt megtakarítania a gyártónak. Már Benjamin Franklin feltaláló, író, politikus is megmondta „Minden megtakarított penny egy másikat fial”, vagyis van értelme az ilyen apróságokon is spórolni.

A pakk beltartalma nem változott, ugyanúgy megkapjuk a felesleges papírhalmot, a Type-C USB kábelt, a 2 amperes töltőfejet és a SIM-tűt a SIM tálca kinyitásához. A fólia a kijelzőn díszeleg, ami örvendetes, a minősége azonban már nem annyira.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.