2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot Quest Lite

A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

[ ÚJ TESZT ]

ADATKOMMUNIKÁCIÓ, ÜZEMIDŐ, VÉGSZÓ

A Cubot Quest Lite két nanoSIM-et tud fogadni, mindkét kártya 4G képes, a beszélgetések, melyeket akár rögzíthetünk is, mindkét oldalon jól érthetők és hallhatók.

A Wi-Fi modem vételi érzékenysége jó, de sajnos az 5 GHz-es sávot nem ismeri, spóroltak egy picit itt is. A Bluetooth kapcsolaton keresztül a több órás zenehallgatás minden esetben problémamentes volt, erre panasz nem lehet. Autós navigáció során a készülék szintén remekelt, a pozíciószerzés gyorsan megtörtént, a jelet utána végig stabilan tartotta.

Az USB OTG-lehetőség szerencsére nem maradt ki, amelynek segítségével lehetőségünk van például pendrive-ot a telefonunkhoz csatlakoztatni és fájlokat áthelyezni. Szenzoros fronton a kínálat megegyezik a nagytestvérével, kivétel az NFC, ami lespórolásra került, így a nagyvárosok rengetegében a mobil fizetés sem fog menni.

Az ár, a méret és súlycsökkentés érdekében a 4000 mAh kapacitású akkumulátor helyét egy light-os, 3000 mAh kapacitású Lithium-Ion-Polymer telep vette át. Ez elsőre elég drasztikus csökkentés, de a fogyasztási értékeket közelebbről megvizsgálva a helyzet közel sem annyira tragikus. A Quest a nagyobb kijelzővel, magasabb felbontással és 1000 mAh plusz akkumulátor kapacitással 44 óra 33 perc alatt, 5 óra 49 perc aktív kijelző használattal merült 20%-ra. A Quest Lite 40 óra 30 perc alatt, 5 óra 15 perc kijelzőidővel érte el a 20%-os töltöttségi szintet. Kétórányi YouTube videónézés alatt 13%-ot csökkent a töltöttség, a Quest esetében ez az érték csak 10% volt. A készüléket 20-ról 96%-ra – a saját töltőjét használva – 144 perc alatt lehet feltölteni.

Mit kapunk a pénzünkért?

A Cubot Quest Lite kétségen kívül egy mostoha körülmények elviselésére képes, kompakt méretű, olcsó mobil. Tökéletes választás a gyerkőceinknek kezdő telefonnak, de akkor is jó lehet, ha a munkánk vagy szabadidős tevékenységünk miatt van szükségünk egy tri-proof okostelefonra.

A kérdés jogos: mennyire jelent kompromisszumot a Lite verzió megvásárlása?

A Quest-hez képest használat szempontjából minden egy szempillantással több idő alatt történik meg. A kamerás és multimédiás képességek egyértelműen gyengébbek. Az NFC kérdéses, itt nincs, de egy gyermeknek nem is kell, ahogyan egy építkezésen, egy műhelyben, vagy erdőtűznél sem vesszük sok hasznát. Az üzemidő gyengébb, ami fájó pont.

Abban az esetben, ha a lehető legkevesebb pénzért akarunk beszerezni egy naprakész szoftverrel felvértezett, kompakt méretű és elfogadható tudású túlélő telefont, erősen megfontolandó ajánlat lehet a Cubot Quest Lite.

A Cubot Quest Lite az ingyenes Priority Line szállítást választva, amely vám- és áfamentes küldést biztosít, most 119 USA dolláros áron – ami biztosítással együtt nagyjából 35 ezer forintnak felel meg – vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.