Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Cubot Quest Lite

A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

[ ÚJ TESZT ]

KAMERÁK, MULTIMÉDIA

A főkamera az öttagú lencsekészlet alatt lévő, 13 megapixeles, PDAF autofókusszal ellátott Sony szenzor f/2.2 rekeszértékkel, ami nem túl fényes. A segédkamera 2 megapixeles, de már megszokhattuk, hogy ebben az árkategóriában ezek a kiegészítő modulok csak látványelemek. A lencsét letakarva is ugyanaz az eredmény, szóval a képalkotáshoz nem járulnak hozzá ezek a kamu segédkamerák. A dupla tónusú LED-es villanó fényereje jó, elsődleges feladatát, ami a „survivor” telefonok esetében a zseblámpa funkció, tökéletesen ellátja.

Hirdetés

Az előlapi 8 megapixeles, fix fókuszos egységről kevesebb információ áll rendelkezésre, valószínűleg egy az egyben megörökölte a Questnél használt szenzort. Videofelvételek 1080p-ben rögzíthetők, 30 fps sebességgel, MPEG-4 formátumban, gyenge kép- és hangminőségben, a megoldást ez esetben is az Open Camera alkalmazás jelentheti.

Az alábbi tesztképek születtek a gyári kameraalkalmazással, automata módban, alapbeállításokkal.

A képek teljes méretben, valamint további képek itt láthatóak.

Az elkészült képeknél, ha nem teljes méretben vizsgálódunk, első ránézésre akár még korrektnek is tűnhet a produktum. Belenagyítva már túlzott a képzaj, a széleken jelentősebb az elmosódás, bár a fehéregyensúly és dinamika egészen rendben van, ahogyan a színhűség is. Este komolyabb hiányosságokba ütközhetünk, kevés részlet kerül elő a sötétből a gyenge fényerejű lencsének köszönhetően.

A multimédiás hangszóró nem túl hangos és nem is különösebben jó, cserébe viszont nem torzít. Gyárilag a Google Play Zene van kijelölve a kedvenc zenéink meghallgatására, ami biztosan jó, bár én nem használom. Az RDS információkat is rendben megjelenítő FM-rádiót is beizzíthatjuk, miután bedugtuk az USB C fülesünket, vagy a hagyományost, egy Jack USB C Adapter 2 In 1 adapteren keresztül az USB Type-C portba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.