2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Cougar Minos X3 - az árbajnok

8000 Ft alatt kompetitív játékra is alkalmas egér? Létezik, noha nem hibátlan.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Csomagolás

Viszonylag kicsi, ablak nélküli kartondobozban érkezik az egér. A kábel sajnos picire össze van hajtogatva - fekete pont. A dobozban van egy kis használati útmutató is, de ennyivel be kell érnünk. Plusz talp, matrica, egyéb dolgok nem járnak.

Külső

A forma egészen egyedi, talán a Ninox Venator-t tudnám a leginkább hozzá hasonlítani, de annál szélesebb. Szimmetrikus kialakítású, de oldalgombok csak a bal oldalon vannak, így a jobbkezes réteget célozták meg velük. A középső rész homorú, elöl és hátul kiszélesedik. Felfelé nézve szintén szélesedik az oldaluk, ezzel könnyítve a felemelést. Az egyenes, vagy domború oldalú egereket lényegesen kényelmetlenebb ide-oda pakolgatni, mert könnyen kicsúszkálnak az ember kezéből.

Közepes és nagyobb kezű embereknek inkább ujjbegyes, vagy karmos fogásra lesz megfelelő a használat, kisebb mancsúaknak viszont kiváló lehet tenyeresre is.

A kényelem természetesen nagyon szubjektív, embere válogatja. Nekem 18 centis tenyérrel, ujjbegyes fogással egészen bejött, de a kisujjam nem igazán találta a helyét, egy kicsit túl szélesnek hat az egér eleje.

Anyaghasználat, összeszerelés

A burkolat felső része nem rendelkezik semmi csúszásgátló réteggel, sima, festett, sötétszürke ABS műanyag. Az oldala méhsejtszerűen textúrázott, más felületkezelésű, némileg selymesebb tapintású. Ez nyilván valami csúszásgátló réteg akar lenni, de szerintem nem túl jó megoldás, ugyanis inkább jobban csúszik tőle az egér. Valami enyhén érdesített, gumírozott felület sokkal tapadósabb lenne véleményem szerint. Mindenesetre nekem nem volt problémám vele, játék során egyszer sem veszítettem fogást, nem csúszkált ki a tenyeremből.

A gyártó 94 grammot írt súlyra, ez az adat valóban kb. ennyi, bár a kábel első pár centijét hozzávéve néhány grammal többet kapunk. Méretét tekintve enyhe túlsúlyban szenved, egy tíz grammot ha leadna, akkor sokkal kényelmesebb lenne a használata, különösen alacsony egérérzékenységű FPS játékok esetén.

Az összeszerelési minőséget tekintve lehetne mit csiszolni, ugyanakkor láttam már ennél jóval rosszabbat is. Az egeret megrázva hallatszik némi zörgés, ami sajnos a szenzorlencse irányából jön. Ennek lényegében semmi gyakorlati hátrányát nem tudtam kimutatni, nem mászik el a kurzor erős rázás esetén sem. A gombok nem lötyögnek, bár egy enyhe kotyogásuk van, ha óvatosan megtapicskolja őket az ember.

Világítás

Az X3 háromzónás RGB megvilágítást kapott: egy alsó díszcsík, a hátulsó Cougar logó és a görgő is fényárban úszik. 8 statikus, egy színciklus, egy pulzáló színváltogatás, és kikapcsolt állapotok között tudunk variálni a görgő mögötti gombbal. Az effektekről készítettem egy videót is, ami itt elérhető: [link].

Összehasonlító képek

Íme néhány további összehasonlító kép.


Ninox Venator


Razer DeathAdder


Microsoft WMO

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Newmen G302 és Xtrfy M2 egerek

    Egy cég, két brand, két egér, kétszeres ár, de megér-e egérben kétszer annyit a prémium életérzés?

  • Ninox Venator - második menet

    Fekete köntösbe bújva, kiváló talpakon hozza el az újításokat a Ninox Venator javított verziója.

  • Cougar Revenger S teszt

    Jelentős változtatásokon esett át a Revenger, de megilleti-e a felső kategóriás jelző? A cikkből kiderül!

Előzmények

  • Cougar 300M – a mostoha-iker

    Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.