2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Cougar Minos X3 - az árbajnok

8000 Ft alatt kompetitív játékra is alkalmas egér? Létezik, noha nem hibátlan.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A két főgomb rendelkezik némi holtjátékkal, ez valakinek idegesítő lehet, clickspam játékokra nem biztos, hogy ez lesz a legjobb választás. A klikkekért 20 millió kattintásra tervezett kínai Omron kapcsolók felelnek, pontos típusuk: D2FC-F-7N(20M). Ennél persze általában hamarabb bedöglenek, de ha ez garanciaidőn belül történik, akkor nincs vész, ha azon kívül, akkor meg némi barkáccsal meg lehet oldani a kapcsolóhibát. A nyomáspontjuk puha, a kattintás taktilis, nincs kásás érzet.

A click latency valahol 13 ms körül lehet mindhárom egér esetében. Ez kb. 5 milliszekundummal több egy újabb Zowie-nál, és kb. 9 milliszekundummal több egy G szériás Logitech-nél.

A görgetésért TTC encoder felel, a fokozatok közepesen jól különülnek el egymástól, azaz böngészésre és játékra is kényelmes. A középső gomb lenyomásához hangyányival több erő kell, mint a többihez, így legalább görgetés közben biztosan nem fogjuk véletlenül megnyomni.

Az oldalgombok (különösen a hátsó) holtjátéka nagy, kialakításuk és elhelyezkedésük azonban szerintem erősen el lett találva. Kényelmes a használatuk és a nyomáspontjuk is megfelel a célnak.

Talpak, kábel

A talpak a szokásos, nem túl jó minőségű teflonbevonatú random műanyagok. Egynek elmegy, de aki finnyás rá, annak érdemes lehet beszerezni tömör PTFE papucsokat. A kialakításuk nem rossz amúgy, így a csere egyszerű művelet.

A kábel sajnos egy masszív gyenge pontja az összképnek, ugyanis nagyon merev, mellesleg 1,8 m hosszú. Remélhetőleg a későbbi modellekben erre jobban odafigyel majd a vállalat. Kábelt cserélni amúgy nem egy nagy was ist das, de garanciavesztéssel jár, így sokak ódzkodnak tőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Newmen G302 és Xtrfy M2 egerek

    Egy cég, két brand, két egér, kétszeres ár, de megér-e egérben kétszer annyit a prémium életérzés?

  • Ninox Venator - második menet

    Fekete köntösbe bújva, kiváló talpakon hozza el az újításokat a Ninox Venator javított verziója.

  • Cougar Revenger S teszt

    Jelentős változtatásokon esett át a Revenger, de megilleti-e a felső kategóriás jelző? A cikkből kiderül!

Előzmények

  • Cougar 300M – a mostoha-iker

    Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.