2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Colin McRae: DiRT (Preview)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mindig is szerettem az autós játékokat, azon belül...

[ ÚJ TESZT ]

[kép]

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mindig is szerettem az autós játékokat, azon belül is a rally-s szimulátorokat. ''Mindig is megcsapott az a benzingőz'', amikor egy ilyen gémmel játszom. Már kezdetek óta figyelem a Colin sorozatot, és örömmel veszem észre azt, hogy mindig és mindig a legjobbat nyújtják a készítők a játékba (jelen esetben a Codemasters), hajtanak a legjobb rally-s játék cím felé. A benyomásom az, hogy ezt mindig ők birtokolják ebben a kategóriában, és remélem, hogy ők is fogják. Persze más neves cégektől is vannak próbálkozások, de nem igazán tudják a CMR sorozatot leszedni a dobogó felső csúcsáról. Nya csapjunk is a lecsóba.

Az elvárások, vélemények:

A Colin McRae sorozat mérföldkőhöz érkezett. Az új next-gen játékok csomagolásában a Codemasters-nek is kellett valami maradandót alkotnia. (A demó alapján ez sikerült is nekik.) A Codemasters új fejezetet nyit a játék történetében, és minden idők legsokoldalúbb példányát nyújtja át nekünk.


[kép]


A cég kínosan ügyelt arra, hogy az új stílusjegyek mellett azért az öreg rókák is megtalálják számításukat. Ezért a Dirt-ben is helyet kapott a kedvelt idő elleni versenyzés, amikor csak magunk vagyunk a környezettel. Ezt a módot már megszokhattuk az előző részekben is. Szerencsére viszont a fejlesztőknél meghallgatásra talált azaz igény is, hogy sokan izgalmasabb, pergősebb játékot is szívesen látnának a Colin nevében tetszelegni. Ennek az elképzelésnek a megvalósulása a Dirt, amely az autóversenyzés számos területét vonultatja fel. Na ez az ami jelentősen megdobta a Colin Dirt játék élményét és zamatát, már igy a demó alapján is.


[kép]


Először is nézzük a száraz számadatokat. Negyvenöt valósághűen lemodellezett autót, több mint száz festést, tucatnyi játékmódot és természetesen pályák, szakaszok sokaságát zsúfolták bele a programba. Az eddigi autós játékékokat ezekkel a számadatokkal a jelenlegi kategóriában jelentősen lepipálja.


[kép]


Ahogy azt már említettem, a régi Colin McRae Rally szerelmesei sem csalódnak a játékban. A már jól ismert bajnokságmód a Dirtben is elérhető, csak minden kicsit jobb, és szebb. A látványra nem igazán lehet panaszunk. A Neon motor nagyon jól muzsikál a játék alatt. A Codemasters a fizikai megvalósításra a legbüszkébb. Mint mondják, a Dirt utcahosszal veri az összes eddig megjelent epizódot. Sőt nem hinném, hogy lesz ellenfele, aki a következő rally-s játékával leverné a trónról a CMR-t ezzel az engine-al.


[kép]


A versenyfajták száma kibővült. A Colin történetében először végre ellenfelek és nem csak az idő ellen küzdhetünk. Ez nagyot dob a játékon. Egyjátékos módban a NFS: MW-hez hasonlóan győzelemről győzelemre nyílnak meg a soron következő lépcsőfokok. Az autóknál is igen komoly változásokat eszközöltek a srácok. A már jól ismert és megszokott rally autókon túl kamionok, sőt buggik is színesítik a kínálatot. Olyan kuriózumokkal találkozhatunk majd mint a Ford Escort Mk2, Renault 5 Maxi, Fiat 131, vagy éppen a Lancia Stratos. Széles a paletta, érdemes lesz berúházni a teljes gémre is.


[kép]


A bejárható útfelület is a többszörösére nő a Dirtben A pályák között olyan patinás szakaszokat is találunk mint a Pikes Peak International, amely mindössze 12,4 kilométer hosszú, de a százötven durvábbnál durvább kanyar, illetve kombinációik még a legprofibb raliversenyzőt is megizzasztják.


[kép]


Zárszóként a Colin McRae: Dirt büszkén fogja és már a demó alapján büszkén nyerte el az idei év legjobb autós játék címét. Na majd most jöjjön a NFS a Pro Street-el... heheh
Szokás mondani, hogy egyétek meg amit főztetek. Hát ez alapján finom fogásra számíthatunk. Vajon sikerül-e lepipálnia ezt az autós gémet a maga nemében?! Nem hiszem, de majd meglátjuk. Játékra fel, (aki még nem tette meg) és jó szórakozást kívánok ehez a remekhez.

A demó a következő linken érhető el:
[link]
Általam kreált képek a demóból:
[link]
Tirexi saját videói a demóból:
[link]
[link]
Egy előzetes a sok közül:
[link]
A játék hivatalos oldala:
[link]

Colin McRae: DiRT (review part I ) [link]

mongi_

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.