2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Call of Duty: Black Ops - Cold War bemutató

A CoD évenkénti új részeinek megjelenése már olyan természetes mint az alsónemű naponta történő cseréje.

[ ÚJ TESZT ]

IV. Multiplayer és Zombies

A Multiplayer játékmódot valahogy sosem tudja elrontani egyik fejlesztőcsapat sem, ami nem csoda, a játék központi elemét ez a mód jelenti. A recept továbbra is ugyan az, elsősorban 6v6 fős csatára fókuszáltak a készítők Team Deathmatch, Free For All, Domination, Headquarters és egyéb játékmódokban, ennek megfelelően a pályák mérete, kialakítása is ezt a felállást, ezeket a módokat segíti. Rombolhatóságot továbbra se várjunk, mert az nem a Call of Duty széria profilja, cserébe a Cold War a Modern Warfare-ben bemutatott összes tulajdonságot örökölte, tehát pár nagyobb pályán akár egyszerre 24 fő is játszhat.

A Modern Warfare-féle realisztikus megközelítésű harcok mellett a Cold War Multiplayer módja inkább árkádosabbnak hat, ezt viszont semmiképpen sem érdemes hiányosságként említeni, ugyanis ez inkább a koncepció része. Tény, a komolyabb háborúzás után a Cold War egy habkönnyű, könnyen élvezhető, mégis jóleső kihívásokat elénk táró többjátékos élményt ad, amiből bár hiányoznak olyan funkciók, mint a különböző objektumok, épületek mögüli kinézés és fegyverkitámasztás, vagy az úgynevezett Modern Warfare féle "Tactical Sprint", mégis élvezetes, könnyed, és rendkívül pörgős tud maradni. Olyan opciók, mint a részletesebb, mind funkcionalitásbeli, mind optikai változtatásokat nyújtó Gunsmith fegyvermódosítás, választható, ám képességekkel, vagy különleges eszközökkel nem rendelkező Operator-ök ezúttal is elérhetőek, és nem maradnak el az ingyenes tartalmak, az ingyenes és fizetős Battle Pass rendszer, ahogy az időlimites játékbeli szezonok sem, melyek személyében vadiúj tartalmakért mehetünk a harcba.

Ha Black Ops játékról van szó, akkor egyértelmű, hogy lesz Zombies mód is. Ez az a játékmód, amiben megmutatkozhat a Treyarch összes kreativitása, ami nem férne bele a különböző háborús koncepciókba. A Treyarch ezzel a játékmóddal már kínált noir film stílusban készült humoros zombi- és egyéb szörnyölést, gladiátorként arénában zombi pusztítást, náci zombi gyilkolászást, szóval igazából mindent, a lényeg, hogy zombik legyenek. Olyan szintre fejlődött ez a játékmód, hogy komplett sztorit kínálnak mellé, és komoly, összehangolt csapatmunkát és fejtőrést igénylő feladatokat rejtenek el benne, tehát az egész már bőven több, mint az egykori World at War sztori módja, és a stáblista lepörgése után a frászt ránk hozó egyszerű, körökre osztott túlélés.

A Treyarch féle Zombies történetében először választhatunk a Multiplayer játékmódban, illetve a játék sztorijában is kiemelten szereplő hőseink közül, játszhatunk akár Russel Adler, Lawrence Sims, és Frank Woods bőrébe bújva is. Kreálhatunk saját loadout-ot amit már az első kör előtt kiválasztva, pisztoly és kés helyett is használhatunk, van weapon rarity rendszer, és akár bizonyos körönként helikopteres kimenekítést is kérhetünk, ezzel ténylegesen befejezve az adott játékot. Visszatértek Perk-a-Cola automaták, melyekből stílusosan a '80-as évekre való tekintettel üveg helyett dobozból szürcsölhetjük a különböző buffokat adó italokat, és bemutatkozik egy új automata is Elemental Pop néven. Ha unjuk a klasszikus zombiölést, választhatjuk a visszatérőnek számító Dead Ops Arcade mód harmadik részét is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.