2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Belépőszintes sztereó felfrissítése vol. 2.0

A sztereó híveinek szeretnék kicsit kedveskedni, illetve bemutatni az új rendszeremmel történt vajúdásom.

[ ÚJ TESZT ]

Alakítás második fázisa

Az előkészületek után az egész dobozt furnérozásnak vetettem alá, ennek alapanyaga vörösfenyő volt.

Lapokat vágtam, amiket egyesével ragasztgattam fel, majd vasaltam át.

Oldalak készen

Az elülső élekre furnérból vágtam csíkokat, majd szintén ragasztottam őket.

Hátul élfólia kapott helyet

A következő művelet a pácolás volt, ahol mindenképpen a gyárival megegyező színt szerettem volna kikeverni, ami lényegében sikerült is. Ehhez megtartottam egy fóliadarabot, illetve egy kisebb csík furnéron próbálkoztam. A pác háromfajta színből állt össze, mégpedig a feketéből, a dióból, illetve a mahagóniból. A legnehezebb része az volt, hogy az eredeti sötétbarna alapszínhez néhol párosult vöröses folt, amit szintén létre akartam hozni. Az alapszín tökéletes lett, viszont ezek a vöröses foltok sajnos picit fakóbbra sikerültek, de összességében 95%-os mása lett az eredeti árnyalatnak.

Tesztalany

A dobozon egy biztonsági erősítést is végrehajtottam, amihez vékony parkettaszegő lett az alapanyag. Ebből vágtam le 10 cm-es darabokat, majd erős és gyors kötésű faragasztóval rögzítettem.

Pácolva, olajozva

Sajnos a színek nem jönnek át a képen, illetve az összkép sem.

A hangváltóhoz nem nyúltam, a kondenzátorok tökéletesek voltak kapacitás tekintetében, illetve minőségi darabok, így felesleges lett volna kidobni őket. Kapott egy szivacs alátétet, majd ment is vissza a helyére. Kábelezésnél OFC 2 x 2,5 mm²-es példányt használtam, kivételt képez ez alól a magassugárzó, ahol OFC 2 x 1,5 mm²-es kapott helyet.

A BTV-csatlakozó szabadon maradt két csavarját meghúztam, illetve rögzítettem meleg ragasztóval, hogy idővel véletlenül se adjon ki hangokat, és a hangfalkábel se szabaduljon el. Az egész tömítéséről fekete sziloplaszt gondoskodik.

Csillapító anyagként 2x4 cm vatelint használtam, ami pontos méretre lett vágva.

Majd a hangszórók is bekerültek a helyükre, szépen, sorban.

A hátul lévő mini adattáblákat sikerült idő közben leszednem sérülésmentesen, majd ezeket kétoldalas ragasztóval rögzítettem. Az egyik oldalára ráragasztottam a papírt, majd ez alapján vágtam körbe.

A doboz generálja gyakorlatilag ennyi lenne, további képek majd a bejegyzés végén lesznek. Kiegészíteném még annyival az ehhez kapcsolódó részt, hogy a hangfalselymet is cseréltem, puhább, vékonyabb anyagúra, mert az valahogy jobban passzol a karakterisztikájához.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.