2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K42Jv-VX051D notebook

Azaz az új Notebookom rövid bemutatása

[ ÚJ TESZT ]

Az a bizonyos sípolás, Értékelés

Többen írták hazai, és nemzetközi fórumokon, hogy néha nagyon magas, sípoló hangot ad ki a gép, ami erősödik, ha akkumulátorról megy a gép (több típusról is olvastam hasonlókat). A Prohardver fórumon viszont az egyik fórumtárs véletlenül segített megoldani a problémát, ugyanis ezt a zajt a high pitched noise jelzővel illette, amire én rágugliztam, és találtam egy videót, ahol egy Sony laptopról mondanak hasonlókat, és azt a megoldást találják, hogy le kell venni a mikrofon hangerejét nullára az alábbi módon:

Ugyanis a zajt a belső mikrofon gerjedése okozza, kipróbáltam, és nálam valóban megszűnt. Fórumtársunknál sajnos nem oldódott meg ezzel a probléma, viszont az Asus magyarországi szervizében azt az információt kaptam, hogy 3-4 munkanap alatt javítható a probléma.

Ezt a kis hibát (ami végül szerencsésen megoldódott) leszámítva semmi komoly indokot nem tudnék felhozni, ami a gép ellen szólna. Van néhány negatívuma ugyan, de nincs olyan gép, aminek ne lenne.

A 14"-os kijelző a mindennapi használat során nem jelent számottevő különbséget a 15,6-os képátlóhoz képest, viszont amikor hurcolni kell a gépet, vagy ölbe vesszük, akkor nagyon észrevenni, hogy egy kisebb, kompaktabb géppel van dolgunk. Számomra zavaróbb a képarány. Hozzá voltam szokva a 16:10-hez, de még a mai napig kicsit alacsonynak találom a 16:9-es kijelzőt.
Anyagminőségre ebben az árkategóriában szerintem az egyik legjobb (az IdeaPad Y560 a közelébe sem érhet), hardveresen megfelelhet mindenkinek, aki egy erős, és hordozható gépet keres.
A mai játékokat is teljesen élvezhető grafikai teljesítmény mellett képes futtatni.

16:9@14" vs 16:10@15,4" érdekes arányok...

Asus K42Jv-VX051D

Pro:

- billentyűzet
- matt, enyhén bordázott csuklótámasz
- masszív, igényes kialakítás
- erős hardverelemek
- kompakt, könnyen hordozható
- 2 év garancia
- jó akkumulátoros üzemidő
- csendes működés

Kontra:

- kissé gyengén szóló hangszórók
- csak 1 Jack dugó (ha 2 csatlakozós headsetet használnánk, akkor muszáj beszerezni egy olcsó USB-s hangkártyát)
- többeknél jelentkező magas, sípoló hang (bár kiküszöbölhető)
- ujjlenyomat gyűjtő fedlap
- nehéz ilyen méretű notebooktáskát találni :(

Összességében nem bántam meg, hogy nem ragaszkodtam maximálisan az eredeti elképzeléseimhez, és AMD helyett Nvidia videókártyás gépet választottam. Úgyhogy tőlem mindenképp megkapja a KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT plecsnit.

u.i.: Köszönöm szépen, hogy elolvastad az első írásom. Az észrevételeket, hibákat szívesen látom :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.