2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K42Jv-VX051D notebook

Azaz az új Notebookom rövid bemutatása

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, Megjelenés

Egy egyszerű kis dobozban kaptam meg a készüléket, amely mellé csak a legfontosabb dolgok kerültek: akkumulátor, hálózati töltő, egy kábelkötöző, garanciafüzet, termékismertető + driver CD.

Kicsomagolás után kézbe is vettem az új szerzeményem, mely az előző, nagyjából 3 kilós gépemhez képest pehelykönnyűnek tűnt.

Hirdetés

A monitor hátlapja és a kávája fényes, fekete színű ujjlenyomatgyűjtő műanyagból készült. A zsanér elég masszívan, és stabilan tartja a kijelzőt, nem lötyög használat közben. Épp emiatt kell mindkét kezünk, ha fel akarjuk nyitni a kijelzőt.

A monitort felhajtva találkoztam a gép számomra egyik leginkább tetsző részével, a szigetes kialakítású billentyűzettel. A gombok között a műanyag ugyan szintén csillog, viszont az elmúlt lassan 2 hétben még nem igazán sikerült összetapogatnom. A gombok felülete kellemesen nagy, így az én vastag ujjaimmal sem nehézkes gépelni rajta. Teljes, és normális kiosztású magyar billentyűzetet kapunk, ahol az Enter gomb, a Backspace, és a Space gomb sem egy csonkított apró valami.

A billentyűzet környéke, és a tapipad enyhén bordázott, matt borítású, és (szerintem) elegáns, sötétbarna műanyag burkolatot kapott. A Touchpad támogatja a Multitouch technológiát és egész jól használható. Talán csúszhatna egy kicsit jobban is, de ezt nem említeném negatívumként. A kattintó gomb ugyan kicsit hangosan kattog, de ezt úgyis alig használom.

A gép bal oldalán az 1 darab 3,5mm-es Jack dugó, 2 USB és 1-1 HDMI és VGA csatlakozó, valamint egy szellőző nyílás és a Kensington zár található.

Hátul az akkumulátoron kívül nem találunk más említésre méltó dolgot.

Jobb oldalt az optikai egység mellett a hálózati töltő nyílása, LAN kábel aljzat, és egy USB csatlakozó pihen.

Elöl találjuk az állapotjelző ledeket és a szerintem kissé szerencsétlen helyre került, és nehézkesen használható SD kártyaolvasót.

A gép alján a memóriákhoz, és a merevlemezhez férhetünk hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.