2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K42Jv-VX051D notebook

Azaz az új Notebookom rövid bemutatása

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

A burkolat alatt

Lássuk mit is kapunk a pénzünkért:

Egy középkategóriás belsőt, amely 2 magon, de 4 szálon számolni tudó processzort, 4 GB memóriát, 500GB merevlemezt, és egy közepes videókártyát jelent.

A videókártya érdekessége, hogy támogatja az Nvidia Optimus technológiát, azaz észrevétlenül vált az IGP és a dedikált kártya között, mindezt úgy, hogy a felhasználó ebből semmit sem vesz észre.
A kijelző fényes felületű, ami állítólag jótékonyan hat a színekre, de eléggé tükröződik.

Az alkatrészek alapállapotban 40-45 fok körüli hőmérséklet-értékeket mutatnak. Átlagos használat során 2200-as fordulaton pörög, viszont a hangja minimális.
Játékok alatt változik valamelyest a helyzet, ekkor a hőmérsékletértékek 70-75 fok környékén alakulnak, és a ventilátor sebessége is felkúszik 3700-4000 fordulatra, de a hangja még mindig meglepően kicsi, össze sem hasonlítható a régi gépem zajával.

A merevlemez csendes, nem kerreg-kattog, viszont az optikai meghajtó be tudja rezonáltatni kicsit a gépet, amikor maximális fordulaton pörgeti a lemezt.

Kicsi fekete pontot kapnak ugyanakkor a beépített hangszórók. Laptop hangszóróktól ugyan nem szabad csodát várni, de a beépített Altec Lansing hangszórók messze nem nyújtanak prémium hangzást, hiába is ígéri ezt a felirat. Bár akit minimálisan is érdekel, hogy milyen minőségben hallgat zenét, az nem ezeket a hangszórókat fogja használni, hanem egy normális külső hangszórót, fülhallgatót.

Sokat ígér, keveset ad

Az akkumulátor üzemidejét a különböző teljesítményprofilok segítségével saját magunk befolyásolhatjuk. Ebben nyújt segítséget az Asus Power4Gear nevű segédprogram, ahol különböző, előre beállított profilok között választhatunk, esetleg ha egyik sem nyeri el a tetszésünket, akkor személyre is szabhatjuk őket. Entertainment módban, netezés, zenehallgatás mellett 2 óra feletti üzemidő minden további nélkül elérhető. Energiatakarékos üzemmódban a 3 óra is gyerekjáték.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.