2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire R7 - Egy új korszak

Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam.

[ ÚJ TESZT ]

Teljesítmény, avagy mennyit tud, mint asztali PC

De nézzük meg akkor kicsit számokban is, hogy mire is képes az R7 hardvere, ha már a bevezetőben taglalt felhasználási módban szeretnénk használni, azaz egy hordozható tablet - asztali PC-t leváltó eszközként.

Elsőként az Aida64 4.00.2700-as verziójával futtatott tesztek:

Majd futtattam egy másik benchmark programot is, a PC Mark 8-at:

Magam részéről nem vagyok a pontszámok megszállottja, ezért általános felhasználás mellett is megvizsgáltam a teljesítményt.
Elsőként egy videó konvertálás, melyhez az AVS Video Converter 8.0-at hívtam segítségül. Egy négy és fél perces, 1920x1072px felbontású, H264/AVC formátumú videó divx formátumba kódolása három és fél percet vett igénybe. Egy 20 perces, 720p videó pedig ~10 perc alatt konvertálódott át a képen is látható beállításokkal divx formátumra.

Néha mindenkinek jól esik a szórakozás, így nézzünk pár játék tesztet is.
Ahol volt rá lehetőség, a játék beépített benchmark programját futtattam, ahol nem, ott igyekeztem ugyan azt a területet bejárni a mérések alatt. Minimum beállítások mellett a játékok DX9 módban futottak, a Metro 2033 esetében közepes beállítások mellett DX10-et használtam, a többinél, ha volt rá lehetőség már a közepes beállításokhoz is DX11-et állítottam be. A mérések minden esetben Fraps-szal készültek.

1920x1080-as felbontás mellett AA, AF kikapcsolva, minden beállítás low, vagy off:

A felbontás szintén 1920x1080, ahol volt rá lehetőség, a játék medium profilját választottam, ahol nem, ott igyekeztem közepesre belőni a beállításokat. AA és AF minimális(2-4x) értéken:

Végül szintén FullHD felbontás mellett a játék által elérhető legmagasabb beállítás mellett:

Amint a diagramokból látszik, maximális részletesség mellett azért már több játék is megakasztja a gépet, ráadásul nem is feltétlenül friss játékokról van szó, de azért legtöbb szépen skálázható, és mindegyiknél találunk játszható beállítást. Na persze FPS vadászoknak, profi online játékosoknak ez kevés lehet, de én általában megelégszem a 30 feletti FPS számmal, hogy single player módban elszórakoztassam magam.
A dolgokhoz hozzátartozik, hogy finomhangolva akár szebb grafikát is összehozhatunk kevésbé csökkenő frame érték mellett. Főként az élsimítás csökkentése lehet nagyobb befolyással a futás sebességére, ha pedig a gép monitorján élvezzük a játékot, talán nem is jelent akkora veszteséget a fizikai méret és a hozzá tartozó felbontás tekintetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.