2021. május 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Aspire R7 - Egy új korszak

Hosszú volt az út, melyet végigjártam, hogy a végén az Acer különleges ultrabook-tablet kombóját válasszam.

[ ÚJ TESZT ]

Egyebek, összegzés

Legvégül egy fél órás terheléses teszt a hőmérsékletek alakulása mellett:

Nagyjából 90 fok környékére melegszik fel a processzor, ami fél óra után sem nagyon megy már feljebb, a GPU megközelítőleg 80 fokig kúszik fel eközben. Ekkor már a hűtés is elég tisztességesen rákapcsol és hallható zajt produkál, valamint a burkolat is melegszik, de még elfogadható szinten marad.
Érdekesség, hogy a hűtés a teszt alatt folyamatosan, 4-5 másodpercenként hol rákapcsolt, hol visszább vett. Gyanítom a processzor 90 fok feletti, vagy a GPU 80 fok feletti hőmérséklete aktiválhatja a maximális fordulatot a ventilátoroknál, de tekintve, hogy folyamatosan ezen értékek körül ingadoztak a hőfokok, ennek köszönhető a fel-felgyorsuló hűtés.

A beépített akkumulátor átlagos használattal, folyamatos WiFi kapcsolat mellett nagyjából 5-6 órát bír végig, ha ez idő alatt a kijelző is folyamatosan üzemel, akkor ez kb. 4-re csökken. Egy 2,5 órás HD videó lejátszása második képernyőn, miközben a laptop képernyője is aktív volt, valamint folyamatos internet forgalom zajlott 100%-ról 35%-ra vette vissza az akkumulátor szintjét 3 óra alatt. Ez viszonylag jó teljesítménynek mondható.

Az Acer az Aspire R7-el egy különleges tablet/notebook kombóval próbál a Windows 8 által megkezdett úton elindulni, és nem is teszi ezt rosszul. Az elsőre fura elrendezés, és kinézet csak addig furcsa, amíg el nem kezdjük használni az eszközt. A zseniálisan megoldott, masszív zsanérnak hála többféle használati mód közül is választhatunk, használhatjuk akár tabletként, notebookként vagy "egybegépként" is, ami mellé a hardver is megfelelő társ lehet.

Bár egy mai felsőkategóriás PC megeszi reggelire teljesítmény terén, azért az R7-nek sem kell szégyenkeznie, egy átlagos felhasználó igényeit kielégítheti, akár játékok terén is. Emellett pedig mégis hordozható, és akár tabletként is használható, bár nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mégiscsak egy viszonylag nagy, és nehéz eszközről van szó, és nem feltétlenül ezt fogjuk előrántani a buszon, de otthon a fotelban, vagy ágyban fekve, kellemes szórakozást nyújthat.

Azért nem szabad szó nélkül elmenni a bruttó 300e forint feletti vételár mellett sem (i7-tel, dedikált VGA-val, és 256 GB-os SSD-vel ~400e). Nem éppen olcsó eszköz, de drágának sem nevezhető, ha megnézzük a hasonló felszereltségű és tudású készülékeket. Ezért az árért viszont egy zseniálisan megoldott forgatható kijelzőt és korrekt hardvert kapunk, ami akár egy tabletet, és egy asztali PC-t is kiválthat, ha nem vágyunk extrém teljesítményre, vagy kompakt hordozhatóságra.

Barthezz2

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.