2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A nagy Lenovo mobil teszt

Szépen sorban haladunk a kicsitől a nagyig, ugyanis 4 db Lenovo mobiltelefon kerül terítékre.

[ ÚJ TESZT ]

Lenovo S650 - Belső, hardver, rendszer

Bekapcsolás után a szokásos Lenovo dallam fogad, legalábbis számomra már ismerős ennyi készülék ki/be kapcsolása után. Viszonylag gyorsan betölt a rendszer. A felület egyedi, a Lenovo ugyanis a Vibe szériával szakított a hagyományos Lenovo Launcher megoldással, vagy legalábbis továbbgondolták.

Konkrét megerősítésem nincs, de terjeng a neten egy infó, hogy a MIUI ROM-ja szolgáltatta az alapot a rendszer megalkotásakor. Igazából lehet benne valami, ugyanis nagyon hasonló a menürendszer, szintén átgondolt megoldásokkal lehet találkozni.

Ami pedig az erőt adja a rendszer alatt: jelen esetben a Mediatek frissebb SoC-ja szolgáltatja, mely megjelenése óta végigsöpört a kínai piacon.
PowerVR grafikus gyorsító már a múlté, Mali-400-ra tette a voksát a Mediatek az MT6582-es kódjelű chip megalkotásánál.
A SoC órajele 1,3 GHz-ig skálázódhat, a grafikus kiépítés legjobb tudomásom szerint MP2-es 500 MHz-es órajelen.

A rendszer frissességére akár panasz is lehetne, ugyanis egy ideje már 4.2-nél megrekedtek az MTK chipes készülékek. Ennek oka a SoC gyártójánál keresendőek.

DE! Már érkezett egy DEV, azaz fejlesztői verziós 4.4.2-es VibeOS ROM, amelyet természetesen ki is próbáltam, sőt azóta már 2. DEV is megérkezett. Annyit róla, hogy közel végleges, bosszantó hibát nem tartalmaz.

Visszatérve a gyári rendszerre, alapvetően VibeOS, amely a Lenovo által átszabott felület. Sok okosságot tartalmaz , tényleg kézenfekvő, menürendszer nincs, tehát minden a főképernyőn található. Ez sok más helyről már ismerős megoldás. Nem csak egy sima Launcherről beszélünk, hanem teljes átszabásról.

Rendkívül jól témázható a rendszer, erre saját Theme Center nyújt lehetőséget, ahol akár a betűtípust is módosíthatjuk.

Természetesen ha Launchert teszünk fel, akkor már megjelenik a klasszikus menü is.
A beállítások alatt 3 részre osztották a menüket, itt tudunk például a két SIM-mel kapcsolatosan beállításokat végrehajtani, vagy esetleg a szokásos Android beállításokat is itt találjuk.

Ami extra, az időzített ki/be kapcsolás lehetősége, ami szerintem igazán hasznos tud lenni üzemidő szemponjából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.