2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A 90 ezer forintos PC

Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

[ ÚJ TESZT ]

Multiplayer játéktesztek

For Honor

Érdekes játéknak indult, ám nagyon hamar feledésbe merült. Véleményem szerint, ennek főleg a kevés tartalom volt az oka, bár a megjelenés óta azért viszonylag sok újdonságot pakoltak bele a fejlesztők. Kifejezetten rossz játéknak nem nevezném, bár számomra is eléggé hamar unalomba fulladt.
Gépigénye egyébként nagyon baráti, emellé pedig egy nagyon kellemes grafika társul.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Közel 3 éves játékról van szó, ami talán nem is túl népszerű, viszont annyira imádom a Plants vs. Zombies világát, hogy nem tudtam kihagyni. Vicces, aranyos és eszméletlenül szórakoztató, egyszerűen imádom. Az előző részhez képest ugyan sok újdonságot nem tartogat, de azért akad 3-3 új kaszt, kasztonként új variációk, új pályák, illetve játékmódok is. Plusz az aprócska singleplayer-szerű mód is hozzátesz az élményhez. A Frostbite motornak hála, a grafika a maga módján nagyon szép, kissé meseszerű, de ezzel nincs is probléma. Gépigénye teljesen baráti, Ultra beállításokkal is több, mint jól futott.

Battlefield 1

Térjünk akkor vissza a Battlefield 1-re. A multiplayer mód valami eszméletlenül CPU igényes, főleg egy 64 fős operations/conquest. Alapórajeles i5 2500K-t gyakorlatilag megeszi reggelire, emellett az alacsony órajelű memóriák is sok FPS-től foszthatnak meg minket. A tuning viszont hatalmasat dob a teljesítményen, átlagban közelítünk a 100 FPS-hez, minimum pedig nem esett 60 FPS alá. Tapasztalataim szerint az Amiens map a leginkább megterhelő, így azon játszottam egy 64 fős conquest meccset. Multiplayer játékokban én szinte minden esetben az alacsony(abb) beállításokat preferálom, így a tesztet is Low beállítások mellett végeztem, mivel itt úgysem a látványra figyelek, ráadásként még így is abszolút korrektül néz ki.

Battlefield V

Battlefield 1 után jöjjön is rögtön a Battlefield V. Na ez már sokkal keményebb dió volt. A tesztet a Rotterdam nevű pályán végeztem el, szintén 64 fős conquest módban. Ez már nem szimplán CPU igényes, hanem konkrétan CPU gyilkos. Low beállításokkal a 60 feletti átlagot sikerült elérni, ám a minimum azért bekacsingatott a 45 FPS köré. A többi pályán lényegesen magasabb FPS-t tapasztaltam, így összességében azt mondanám, hogy egészen korrektül fut. Számomra legalábbis, ez még beleesik a játszható kategóriába.

Megjegyzés: A következő három játékot kétféle beállítással teszteltem: Ultra, illetve egy általam preferált, egyéni beállítással. Ennek oka az, hogy ezek a játékok Ultra beállítással is korrektül futnak, viszont szerettem volna megmutatni, hogy az én beállításaimmal mit produkálnak.

Fortnite

Nagyon sokan imádják, de legalább annyian utálják is a Fortnite-ot, noha szerintem maga a játék koncepciója teljesen működőképes és élvezhető. Úgy gondolom, sokaknak főleg az szúrja a szemét, hogy a játékosbázis nagy része kisgyerekekből áll. Ettől eltekintve viszont nagyon szórakoztató tud lenni, főleg haverokkal. Jómagam nem játszottam vele túl sokat, havonta maximum pár meccset lenyomok, de azt is főleg azért, hogy megnézzem, miféle változások történtek. Tapasztalataim szerint valamit eléggé elcsesztek az Epic-nél, mivel a játék a legutóbbi pár frissítés óta egyre rosszabbul fut. Azaz alapvetően nem fut rosszul, de néha teljesen véletlenszerű akadásokat produkál, főleg a meccsek első pár percében.

Overwatch

Kapott ez is hideget-meleget egyaránt, de végül rávettem magam a beszerzésére. Nem bántam meg, nagyon szórakoztató, a legtöbb esetben pedig igazán pörgős a játékmenet. Random emberekkel viszont nem a legjobb, mivel egy alapvető csapatmunkára szükség van, ha nyerni szeretnénk, ez pedig nem feltétlen jön össze mindig. A grafika eléggé meseszerű, de összességében szép és színes látványvilág tárul elénk, emellett túl erős gépezetre sincs szükségünk a futtatásához.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Elérkeztünk utolsó játékunkhoz, ami a Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Sosem szerettem a taktikai FPS játékokat, ez viszont abszolút magába szippantott. Alapvetően fontos a taktika, de emellett kellően pörgős és változatos a játékmenet. Az egyetlen játék, amibe több száz órát belepakoltam, és még mindig nem untam meg. Tipikusan az a játék, ami egyedül nagyon frusztrálóvá és unalmassá válhat, viszont haverokkal, csapatban piszok szórakoztató, szinte megunhatatlan. A fejlesztők szerencsére még mindig pakolják bele az új tartalmakat, a megjelenés óta a grafikán is csinosítottak, a látványvilág kellően kidolgozott és részletes, a hangok szintén nagyon jók. Gépigénye sem túl nagy, mindkét grafikai beállításon hozza az elvárhatót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.