2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A 90 ezer forintos PC

Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Összességében én teljesen elégedett vagyok a géppel, korához és árához képest bőven vállalható teljesítményt nyújt. Természetesen sok mindenbe bele lehet kötni, de nézzük reálisan a dolgokat. 90 ezer forint szinte semmi, ha újonnan akarunk gépet építeni. Az i5 2500K azonos órajelen gyakorlatilag pariban van a Ryzen 1200-zal, az R9 290 pedig hozza egy RX 570 teljesítményét. A Ryzen 1200 + RX 570 páros újonnan nagyjából ~85 ezer forintot kóstálna, ezzel pedig már szinte ki is maxoltuk a 90 ezer forintos keretet. Persze ott a garancia, a kisebb fogyasztás, a szélesebb körű fejleszthetőség. Én viszont nagyon gyakran cserélgetem az alkatrészeimet, ha valami egy évig nálam van, az már kisebb csodának minősül.

Ezért sem gondolkodtam új gép vásárlásában, egyszerűen számomra nem éri meg a plusz pénzt, márpedig ha egy ilyen teljesítményű gépet akartam volna újonnan összerakni, az legalább ~150-160 ezer forintba fájt volna.
Van, akinek fontos a garancia, nekem nem. Van, akinek fontos a kisebb fogyasztás, nekem nem. Van, aki ezek miatt képes nagyobb összeget fizetni, én sajnos ezt nem tehetem meg. Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki időt szakított a cikkem elolvasására, remélem, érdekes információval tudtam szolgálni!
Építő jellegű kritikákat nagyon szívesen fogadok, szóval ne kíméljetek. :)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.