2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A 90 ezer forintos PC

Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

[ ÚJ TESZT ]

Singleplayer játéktesztek - második adag

Forza Horizon 4

Ez lenne a második játék, amiben a beépített benchmarkot használtam. A Forza Horizon széria mindig is tetszett, első két résszel még X360-on játszottam, a harmadik viszont kimaradt, így ha már úgyis megjelent a negyedik rész, inkább arra ruháztam be. Kissé hiánypótlóként is szolgált ez nekem, open world autós játékok terén amúgy sem túl nagy a felhozatal, hát ami még tetszik is abból meg aztán pláne nagyon kevés van. Nem csalódtam, Nagy-Britannia gyönyörűen fest, rengeteg régi és új járgány közül válogathatunk, melyeket ráadásul kedvünkre alakíthatunk, versenytípusból is kapunk többfélét, tennivalónk az van bőven. Optimalizálás is jól sikerült, habár a memóriát azt nagyon zabálja. 8GB igazából még elégséges, de olyan bő 2 óra után elég gyakori akadások jelennek meg, ilyenkor sajnos muszáj újraindítani. Összességében viszont High beállítások mellett nagyon szépen fut.

Grand Theft Auto V

Sokaknak már talán unalmas, hogy szinte minden tesztben szerepel a GTA V, de mivel még a mai napig nagyon népszerű, így nem volt szívem kihagyni a listából. Jómagam már a megjelenést követő hetekben be is ruháztam rá, de sosem tudott igazán megfogni. A sztori módot azért élveztem, az online része viszont valahogy nagyon nem jött át. Egyedül szvsz szinte élvezhetetlen, a küldetések random emberekkel általában kivitelezhetetlenek, márpedig, ha nem csinálunk küldetéseket akkor pénzünk sem nagyon lesz, ami viszont elengedhetetlen például új autók, házak és egyebek vásárlásához. Egy szó mint száz, a játék maga igazából nagyon jó, hangulatos és változatos, de az online kizárólag ismerősökkel tud élvezetes lenni. Gépigénye nem vészes, bár köztudottan sokkal jobban szimpatizál a zöld kártyákkal, mindenesetre a tesztalany is szépen boldogult vele.

Assassin's Creed Odyssey

Az utolsó két Assassin's Creed játék eléggé vegyes érzelmeket kavart fel sok emberben, köztük bennem is. Az Origins Egyiptomba, míg az Odyssey az ókori Görögországba kalauzol el minket. Semmi problémám nincs az ókori Görögországgal, mert igazából tényleg érdekes, hatalmas és gyönyörű, viszont valahogy nekem túlságosan nem jött be ez az új irány, pláne az új harcrendszer. Bár az értékelendő, hogy a fejlesztők próbálnak újdonságokkal előrukkolni. Lehet, csak én vagyok túlságosan maradi, bár rossz játéknak azért semmiképp sem nevezném. Az optimalizálásra viszont jönnek a panaszok rendesen. Az biztos, hogy erős vasat kíván az Odyssey, mind processzor, mind videokártya téren. Jelen gépezeten High beállításokkal egészen kellemesen fut, legalábbis egy ilyen típusú játék esetében számomra ezek az értékek még teljesen elfogadhatóak. Próbáltam alacsonyabb grafikán is, de érdemi FPS növekedés csak Low beállítások mellett volt tapasztalható, így inkább High-on hagytam.

Battlefield 1

Az egyetlen Battlefield, aminek végigjátszottam a sztori módját. Ugyan eléggé rövid, de számomra sokkal szórakoztatóbb volt, mint az előző részek.
Ultra beállításokkal gyönyörűen néz ki, és gyönyörűen is fut. Multiplayerre később még külön kitérek.

Battlefield V

Battlefield 1 után pedig akkor jöjjön egyből a Battlefield V. A singleplayer része ennek is egészen tetszetős volt, bár az előző valamivel jobban tetszett. Az optimalizálás abszolút korrektre sikeredett, picit rosszabbul fut mint a Battlefield 1, a játszható szintet viszont bőven hozza, még Ultra beállítások mellett is. Dx12-ben egyébként valamivel még jobban is fut, bár ez kizárólag csak a singleplayerre vonatkozik. A multiplayerre szintén majd külön kitérek.

Watch Dogs 2

Ha azt mondom, hogy az első rész eléggé nagy bukta volt, akkor talán még finoman is fogalmaztam. Igazából az alapkoncepció nagyon tetszett, de a megvalósítás már sajnos elmaradt az ígértektől, és az elvártaktól. A második rész szerencsére már összeszedettebb lett, számomra kellemes időtöltésnek bizonyult. A történet egészen korrekt, a hackelés pedig nagyon vicces és szórakoztató tud lenni, sokat hozzátesz a játék hangulatához. Optimalizálás terén ugyan nem a legjobb, ennek ellenére Very High beállításokkal is egészen jó értékeket sikerült elérni.

Destiny 2

Elérkeztünk az utolsó singleplayer játékhoz, ami a Destiny 2. Még valamikor ingyen szereztem be, de azóta ezt volt a második alkalom, hogy elindítottam. Nem tűnik egyébként rossznak, de valahogy a lélek sem vitt rá, hogy 20-30 percnél többet játsszak vele. Szépnek szép, maximum beállításokkal sem jelentett problémát a gépnek. Az FPS mérés terén viszont nagy fejtörést okozott, mivel tudomásom szerint az összes monitorozó szoftvert letiltották. Se Afterburner, se Fraps, semmi, amivel FPS-t tudnék mérni. A minimum az biztos, hogy 60 alá nem esett, az átlag és a maximum viszont csak becsült érték, de úgy érzem nagyon közel állnak a valósághoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.