2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A 90 ezer forintos PC

Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

[ ÚJ TESZT ]

Singleplayer játéktesztek - első adag

Dirt Rally

Kezdeném is az egyik olyan játékkal, ahol a beépített benchmarkot használtam. A Dirt Rally egyik nagy kedvencem, imádtam a régi Colin McRae Rally szériát, ez pedig abszolút felidézi nálam a régi klasszikusok emlékeit. Kicsit eltávolodott az arcade játékstílustól, de abszolút élvezhető kontrolleren és billentyűzeten is. Gépigénye szerencsére nem túl nagy, de emellett a grafika nagyon szép és részletes. Ultra beállítások mellett még élsimításból is nyugodtan rápakolhattam a 4X MSAA-t, több mint játszható FPS-t produkált a gép.

Need for Speed Payback

Manapság már talán csak divatból is muszáj lehúzni az újabb Need for Speed játékokat, pedig a Payback számomra tényleg egy hatalmas csalódás volt. Mármint, hatalmasan kellemes csalódás. Kaptunk egy szép, nagy, változatos pályát, többféle versenytípust, illetve még sztorit is, ami ugyan nem nagy durranás, de nekem megadta az alaphangulatot. Túl sok autó ugyan nincs, de azok legalább egészen szépen ki vannak dolgozva, illetve a motorhangok is kellemesek a fülnek. A Frostbite 3 teszi a dolgát, grafikailag szerintem nagyon ott van a játék, bár az optimalizálásba azért picit bele lehetne kötni. Ultra beállításokkal alapvetően nagyon jól fut, viszont néhol előfordul, hogy kissé megcsappan az FPS, holott ezt abszolút semmi sem indokolná.

Mutant Year Zero: Road To Eden

Mondhatni, kakukktojás a játéklistámban, mivel stratégiai játékkal eddig talán még nem is játszottam. Néztem róla pár videót, és furcsa módon megtetszett. Idő hiányában viszont túl sokat még nem játszottam vele, de az eddigi 1-2 óra alapján ígéretesnek tűnik. Mondjuk, van még mit tanulnom a játékmechanikáról, remélem idővel azért belejövök. Meglepetésként ért, hogy Unreal Engine 4 dübörög a játék alatt, ami azért meg is látszik. Stratégia játékhoz képest nagyon jól néz ki, ehhez viszont kissé vaskos gépigény társul. High volt a legmagasabb grafikai opció, bár összességében igazából nagyon jól fut, az FPS egyedül akkor zuhant be, amikor közelítésből néztem végig egy gránát robbanását.

Just Cause 4

A második és harmadik részt nagyon szerettem. A grappling hookkal való baromkodást és az irdatlan mennyiségű robbantgatást piszkosul tudtam élvezni, megvolt mindkét résznek a hangulata. Ez viszont kissé csalódás volt, valahogy nincs meg az a hangulat, mint az előző két részben, nem tud úgy lekötni a játék. A pálya igazából szép nagy, itt is van sok-sok robbantgatás. Ja és természetesen még mindig van grappling hook, ami egy jó dolog, viszont nagy újdonságokkal nem találkozni. Kifejezetten rossz játéknak azért nem nevezném, de nekem úgy tűnik kezd már kissé kifáradni ez a széria.
Grafikára panaszom nem igazán van, bár maximum beállítások mellett is néhol eléggé recések az élek, mintha nem működne tökéletesen az élsimítás. A harmadik részhez képest eléggé megnőtt a gépigény, de egészen korrektül fut a gépezeten.

Far Cry 5

Első rész nekem teljesen kimaradt, az összes többivel viszont játszottam, de valahogy egyiknek sem sikerült a végére jutnom. Primalt majdnem sikerült befejeznem, végül az is abbamaradt. Pedig igazából semmi bajom nincs a Far Cry játékokkal, csak valahogy mindig ott kötök ki, hogy a küldetések helyett inkább baromkodok és bejárkálom a területeket. Az ötödik rész is szerintem hozza az elvárhatót, bár a játék hosszára sok panasz érkezik. Mindenesetre a játékmenet szerintem még mindig hangulatos, a hangok és zenék szintén nagyon jók, emellett a grafikára és az optimalizációra sem igazán lehet panasz, Ultra beállítások mellett is szépen boldogult vele a tesztalany.

Shadow Of The Tomb Raider

Tavalyi év egyik legjobban várt játéka volt számomra az új Tomb Raider. Lara kalandjait most is nagyon élveztem, ehhez pedig nagyon sokat hozzátettek a kiváló hangok, na és persze a gyönyörű grafika. A játék atmoszférája szerintem zseniális, pedig ha valaki, akkor én biztosan távol állok a fanatizmustól. Az optimalizációra egy szavam nem lehet, High beállítások mellett gyönyörűen futott, s még így is piszok jól néz ki. NPC-kkel telepakolt részeken azért elég erősen zabálja a processzort, de ez sem jelentett nagy problémát. Dx12-ben viszont néha előfordultak grafikai hibák, de szerencsére semmi eget rengető probléma nem jött elő.

Strange Brigade

Nemrégiben találtam rá a Rebellion új játékára, mely igazán kellemes csalódást okozott. Múmiákat, hatalmas skorpiókat, minotauroszokat, és egyéb mitikus lények tömkelegét kell lezúznunk a játék során, a legjobb az egészben viszont az, hogy akár 4 fős co-op módban is tolhatjuk. A horda módot is nagyon élveztem, amely során egyre erősebb és nagyobb számban érkező lényekkel szemben kell a lehető leghosszabb ideig életben maradnunk. A gépigénye egyáltalán nem nagy, a grafika viszont abszolút kellemes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.