2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

3 in-ear fülhallgató összehasonlítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Öszegyűlt mostanság 3 in-ear fülhallgató a kezeim közé, lássuk mi jött le belőle...

[ ÚJ TESZT ]

A három versenyző ár és minőség alapján növekvő sorrendben:

- MyAudio MA500(egyik blogger társunk is irt róla)
- Sony MDR- EX10LP
- Sony MDR-EX50

De...

Annak ellenére, hogy árban és hangzási minőségben is a fent leírtak a sorrend, azonban mindegyiknek megvan a maga előnye.

A MyAudio MA500-ast már vagy 2 éve vettem, akkor nagyon sportszeletes volt tőle a gatyám, mivel ez volt ez első "agybadugós" fülhallgatóm és lenyűgözött a hangerő és a basszus.
Három eltérő méretű fülgumi volt hozzá.
Számomra a 3 füles közül ennek van a legjobb minőségű kábele, vastag, van tartása és a csatlakozója is jól bírja a mai napig. A basszus hangos rajta, de csak erőlködik.

Ám eltörpül a hangzása a Sony MDR-EX10LP mellett. Csak azt tudnám mondani, hogy a MyAudio-nak üres a hangzása, semmi teltsége, kopogó a basszusa. Nagy a különbség a kettő közt... Ez is 3 különböző fülgumival egy csomagban volt.
Az MDR-EX10LP még alacsony árkategóriás fülhallgatónak számít a 2.500-3.000Ft-os árával (mellesleg mindhárom fülest a t*szkóban vettem : ) viszont minden zenei stílusban megállja a helyét, szép mindhárom klasszikus hangmélysége, nincsen egyik se kiemelve.
Nekem nem tetszik a kábel minősége, vékonyka és nagyon megmaradt a nyoma a hosszú ideig tartó dobozban összecsavart állapotban állásnak.

És nálam a favorit, de még mindig megfizethető az MDR-EX50-es szintén 3 fülgumival, valamint egy kábelhosszállítóval:

Teljesen valósághű hangzás; teljes hangerőn is mindent visszaad, nincs rezgés vagy kopogás, nem sípol be. Nem tudnék bele kötni nagyon, esetleg annyiban, hogy nekem túl rövid a kábel.
Itt említem meg, hogy ez egy nagy hiba, ráálltak a gyártók, hogy az ilyen fülhallgatókat csak utazásokhoz, utcán használja az ember, de otthon nem elég ez az 1,2 méter.

A két Sony-nak állítható a a két kábel távolsága, MyAudio-nak nem

A különböző méretek (mindegyiknek a legkisebbjével használom)

Azok a bizonyos csatlakozók

Végső soron az ár beszél ebben az esetben, a Sony körübelül 5.000
Ft-os fülhallgatója teljesen lefedi mindazt, mit egy sima felhasználó kívánhat, ha azonban csak egy füles kell, hogy a buszon hallgasd a zenét suliba menet, a 3.000Ft EX10LP simán megteszi, bármely stílus kedvelője vagy.
Az MA500-as pedig egy 1500Ft árral a sereghajtó, ám nálam ez a legkényelmesebb, a legjobban alkalmazkodik a lágy gumi a fülemhez.

Remélem, ha választás előtt állsz, segített ez a kis összehasonlítás!

Üdv. Ádám

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.