2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

16 MHz-es MUSTANG

Viszonylag ismeretlen dolog volt számomra a mikrovezérlők gyakorlati alkalmazása, de a tanulás meghozta a gyümölcsét.

[ ÚJ TESZT ]

Final release

Azok után, hogy tudom, mi és hogy működik, ideje volt leváltani a h-hidakat valami kompaktabbra. Választásom egy Arduino kiegészítőre esett, pontosabban egy motorvezérlő shieldre. Ezeknek rengeteg fajtája van, de tudásuk nagyjából mindnek egyforma, viszont nem mindegy, hogy milyen teljesítményre képesek. Választásom a Sparkfun cég által gyártott kiegészítőre esett, mivel teljesítményben tudta hozni az elvártat, illetve képes volt PWM üzemmódra is, amit ki is használtam.

(Sparkfun Monster motorshield)

16V-on 14A-t bír el hűtés nélkül. Tökéletesen megfelel a célnak, persze az autónál az indulási áramfelvétel a kritikus, menet közben nagymértékben csökken az áramfelvétel. Pláne, hogy a PWM-el már a lágyindítás is megoldható, így még kevesebb lesz a terhelés a motorvezérlőn, sőt ezzel a sebességszabályzást is meg lehet oldani. A vezérlőprogram alapjait tekintve ugyan az maradt, csak a plusz opciókat kell leprogramozni. Ehhez sajnos nem volt már jó az androidos soros port alkalmazás, más után kellet néznem.

Szerencsére találtam egy tökéletes programot erre a célra. Adott volt a négy irány gomb és az és kapcsolat is megvolt köztük, valamint található még pár extra gomb, illetve ami a legfontosabb, egy csúszka, ami egy nullától százig terjedő skálán tízes osztásonként vehetett fel értéket. A program szintén soros kommunikációt használ bluetooth-on keresztül. A leírásban megtalálható volt, hogy melyik gomb mit küld, természetesen karakterek voltak, így könnyű dolgom volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.